Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4952890 www.bgdnes.bg

Светена вода спаси "Левски"

Светена вода от сръбски манастир спаси "Левски" от загуба в мача с "Пирин". Вратарят на "сините" Боян Йоргачевич спази ритуала си да слага бутилка с течността в мрежата на вратата си във всеки един мач.
Той на няколко пъти отпи от шишето във важни моменти. Кулминацията бе секунди преди изпълнението на дузпата на Маркиньос, която Йоргачевич спаси. Той надигна бутилката, а след това показа невероятен рефлекс.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Реклама

Сръбският вратар е суеверен и изпълнява точно определени ритуали преди всеки мач. Светената вода си набавя винаги от определен манастир в родината си. Освен това носи със себе си шалче на отбора, което връзва на мрежата. Стражът никога не престъпва голлинията с два крака. Той има специфичен начин да празнува попадение на тима - падане на колене. Тези ритуали са негов навик от 15 години насам.

Йоргачевич заяви, че "сините" са загубили твърде много точки в последните два двубоя.

"Сега трябва да се съберем през тези две седмици - каза стражът. - Да видим какво сме направили досега и да търсим точки във всеки мач. Това не е пътят за "Левски". Имаме доста юноши и млади футболисти. Но това не е оправдание. Няма юноши и стари, нямаме право да губим мачове и точки. Съдията правилно отсъди дузпата. След това опитах да я спася и успях."

Спортният директор Георги Иванов здраво нахока младите играчи в отбора след ремито с последния в класирането. Юношите отнесоха гнева на Гонзо, въпреки че и опитните им съиграчи бяха далеч от желаното.

"Не играхме по най-добрия начин - обясни Иванов. - "Пирин" се беше затворил. Не успяхме да намерим ситуации, особено от външните хора. По някакъв начин оправдавам футболистите, защото най-трудно е да вкарваш голове. Затова там трябва голяма класа и парите са големи. Всичко идва с опита и рутината. Надявам се скоро това да се поправи. Много от младите футболисти играха под възможностите си вече втори мач. Те трябва да разберат, че това е техният шанс и да го използват. В "Левски" никой не чака никого. Може би е добре, че закъсняваме със селекцията, за да дадем шанс на младите. Това се удава един път на 100 години в "Левски". Но ако тези играчи не успяват да покажат добри игри в тези мачове и те ще си заминат като много други. Никой няма място даром в "Левски"."

Гонзо добави, че мястото на старши треньора не е застрашено.

"Стойчо Стоев работи перфектно - категоричен бе спортният директор. - В крайна сметка сме тръгнали по път, който знаем, че ще е труден. Трудно е да държат ниво, когато са млади футболисти. Ще изтърпим независимо от негативите. "Левски" винаги се опитва да побеждава. Но в момента имаме приоритет - да изплатим задълженията си - към играчи, служители, клубове, НАП."

Реклама
Реклама
Реклама