Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4953100 www.bgdnes.bg

45 млн. евро струва Норвегия

Националите на Норвегия струват общо 45,50 млн. евро. Това е с около 14 млн. евро повече от стойността, на която са оценени играчите на България.
Такива са данните на авторитетния сайт за цени на футболисти transfermarkt.de.
България и Норвегия се изправят един срещу друг в четвъртък от 21,45 на стадион "Васил Левски". Играчите на селекционера Пер-Матиас Хьогомо идват със самочувствие, след като ни победиха в първата среща с 2:1.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България днес"


Срещу тях Ивайло Петев ще представи селекция на стойност 31,08 млн. евро. Интересното при нашите е, че голяма част от сумата е на актива на бившия вече капитан Ивелин Попов. Той сега е играч на руския "Спартак" (Москва). Попето е оценен на 9,5 млн. евро. В тима на "викингите" почти няма играч, който да струва и наполовина по-малко. Сред норвежците единствено играещият в немския "Борусия" (Мьонхенгладбах) Хавард Нордтвейд е оценен на 5 млн. евро.
В тима на гостите, както "България Днес" писа, се очаква и 16-годишната сензация от "Б" отбора на "Реал" (Мадрид) Мартин Йодегаард. Изненадващото е, че атакуващият халф е оценен на 4 млн. евро. Той е вторият най-скъп футболист на норвежците.
Средната линия на "викингите" би трябвало да е най-стабилното звено в състава. Поне ако се съди по цените на футболистите. Халфовете са оценени общо на 24,5 млн. евро. Тъкмо там играят и споменатите вече Нордтвейд и Йодегаард. Но и колегите им Александер Тетей и капитанът Пер Силян Скйелберг не отстъпват много по цени - съответно от 3,5 и 3 милиона евро.
За сравнение, при "трикольорите" има двама полузащитници, които струват по 2,5 млн. евро. Това са капитанът Светослав Дяков и играчът на "Палермо" Ивайло Чочев. Христо Златински струва 1 млн. евро.
Манолев, който играе както както бек, така и като полузащитник, е оценен на 1,5 млн. евро.
Отбраната на гостите е за 10,75 милиона. Кого ще пусне на терена в четвъртък Хьогомо още не се знае. Десният фланг на защитата е най-скъп. И двамата играещи на този пост струват над три милиона евро - Омар Елабделаоуи ("Олимпиакос") и Мартин Линес ("Мьолде"). Естествено няма как и двамата да играят в един и същи двубой, ако няма смяна.
27-годишният централен защитник Вегард Форен ("Мьолде") е най-скъп на позицията с 1,8 милиона евро. Но той "виси" с картони. Като се има предвид, че следващият мач на "викингите" е срещу Хърватия, Форен може да гледа мача на "Васил Левски" отстрани.
В българската отбрана щ1 по цена е Георги Терзиев - 1,60 млн. евро. Бодуров струва милион. На вратаря Владислав Стоянов е поставена цена от 3,5 млн. евро.
В атаката на скандинавците звезда е младият централен нападател на "Ред Бул" (Залцбург) Хавард Ниелсен. Той е оценен на два милиона евро. Норвежците губят за мача в София лявото си крило Джошуа Кинг от "Борнемут". Той струва точно 1 млн. евро.
На вратата най-вероятно ще видим Йорян Ниланд от "Инголщад". Неговата цена 1,75 млн. евро.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама