Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4954154 www.bgdnes.bg

Лукарски: За по-малко от 20 минути се разбрахме за единната регистрация

Проблемите от вчера в Реформаторския блок бяха от не добре премерени стъпки от страна на колегите. Това беше едно неприятно недоразумение, коментира пред БНТ министърът на икономиката Божидар Лукарски относно конфликтите в РБ от вчера. Той добави още: „Вчера се събрахме и както съм апелирал да си говорим очи в очи, точно за 20 минути се разбрахме за явяването с единна регистрация. Истината е ясна, не трябва да търсим никакви скандали”.

Лукарски обясни, че възникналите реакции от страна на СДС и ДБГ са били заради това, че комуникацията с останалите три парти се е случвала през медиите.

Относно разминаването в подкрепата на кандидат-кметове от страна на различни представители на блока, Лукарски заяви, че не може навсякъде във всички местни структури да се окажеш натиск, а и това не е демократично. Единната регистрация ще е там, където има по-голямо обединение на партии.

Един от казусите, които тепърва ще разискваме ще е Варна, от СДС действително подкрепяме Иван Портних, решението на другите колеги е Чавдар Христов, независим кандидат за кмет. В крайна сметка трябва да се застане зад някого, но това не трябва да бъде пречка за единната регистрация. И в други градове има разминавания, важно е да не оказваме натиск, коментира още икономическият министър.

Продължават проверките за горивата и това не е кампанийна цел - те ще продължават и през годината. 

Очаквайте подробности

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама