Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4954993 www.bgdnes.bg

Радо Слънцето става рекламен бос

Мащабен рекламен бизнес е започнал подземният бос Радостин Бързанов–Радо Слънцето, показа проверка на "България Днес". От няколко месеца бившият бодигард на Таки предлага чрез фирмата си "Тетрис Адвъртайзинг" пълен набор от маркетингови услуги. Сред тях са ПР съвети за избелване на биографии и лъскане на опетнен имидж, организиране на събития, изработка на рекламни клипове, билбордове и плакати.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Реклама

Едва започнала работа, фирмата на Радо Слънцето вече има и първите си клиенти. Сред тях е култовата дискотека „Мания“ в Слънчев бряг. Тя е прочута като любимото място за забавления на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите. Преди да влезе в затвора, Очите бе приучил диджея да спира музиката, докато разговаря по телефона. За дискотеката са изготвени множество рекламни брошури и сувенири. Мостри от тях са изложени и на заглавната страница в интернет на "Тетрис Адвъртайзинг".


Освен „Мания“ Слънцето е поел обслужването и на собствените си заведения в морския комплекс. Сред тях е комплекс "Какао Бийч", включващ едноименната дискотека, баровете „Ънду“ и „Домби“. Те са разположени на плажната ивица, която от години се държи на концесия от фирма, близка до Радослав Бързанов. Освен рекламните материали фирмата е организирала и няколко концерти на известни родни певци и партита със световноизвестни диджеи.
Според запознати Радо Слънцето е само формален собственик на заведенията. Действителният бос в сянка бил Таки, когото Бързанов охраняваше, преди да духне в чужбина. Чрез свои фирми и подставени лица Христофорос Аманитидис държи десетки нощни заведения и хотели в курорта, които всяка година му отчитат милиони левове легални печалби. Част от тях се водят на друга фирма на Бързанов - "Хемус Инвест". В нея той е съдружник заедно със сестрата на Таки Афродита Боримирова. Друга фирма на Бързанов пък има сериозен бизнес с добив и търговия на скални материали. За известно време името на Бързанов се появява и като управител на дружество, печелещо мащабни поръчки за ремонт на държавни ТЕЦ-ове и мини.
Като бодигард на Таки Радо Слънцето бе част и от зловещата банда на „Чуковете“, контролираща дрогата в София. След бягството на Аманатидис в Дубай ръководството се поема от Борис Борисов - Боби Белята и Слънцето, твърди в обвинителния акт срещу групировката прокуратурата. Според обвинителите Белята и Слънцето лично контролирали търговията с кока, амфетамин и хероин, движена от хората на Таки.

Почете Главния

Преди да попадне при Таки, Радо Слънцето е бодигард на основателя на ВИС-2 Васил Илиев. Той е човекът, който придружава шефа на борците в деня на убийството му. Във фаталния 25 април 1995 г. Радо Слънцето и Роберто Георгиев карали червен сеат след мерцедеса на боса. Малко преди ресторант "Мираж" Васил Илиев е застигнат от куршуми, а гардовете се чудели какво става, мислели, че е спукал гума. След екзекуцията на Васил Илиев Бързанов продължава да е основна фигура в групировката. Той дори поема охраната на новия бос Георги Илиев, на когото служи вярно до екзекуцията му през 2005 г.
Радо Слънцето бе и един от малкото бивши авери на Главния, които уважиха панихидата по случай 10 години от смъртта му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама