Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4955003 www.bgdnes.bg

Джамбазинът Яро живее в палат

Ярослав Димитров-Яро, крадецът, който ядоса премиера Борисов, тъне в лукс в имение за над 300 000 лева. Въпреки високия дувар, опасал триетажния палат, журналист на вестник "България Днес" успя да различи символите на охолния живот. Огромен открит басейн, красиви резбовани чардаци и десетметрова беседка с барбекю и пещ са само част от благата, с които Яро разполага.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".

Реклама

На името на прочулия се автокрадец, естествено, не се води нищо. Чудното местенце с изглед към Витоша и новопостроеното имение е наследство и е собственост на баща му. Любопитен се оказа фактът, че допреди няколко години имотът пустеел, а старата постройка се рушала. Според жителите на Герман изведнъж там бързо се налели много пари. Така за отрицателно време наместо съборетина изникнал палат. Комшии иронично коментираха, че не им е ясно как това се случило. Според техните думи родителите на бандита били обикновени хора. Бащата му от години карал такси, а майка му работела като медицинска сестра в столична болница. Според съседите, за които не е тайна с какво се занимава 32-годишният безработен младеж, къщата била построена с богатата плячка от кражбата на луксозни автомобили.

"В селото се говори, че от години момчето се занимава с кражби. Чувал съм, че както тук, така и в чужбина е имал редица проблеми с полицията", заяви пред вестника комшия, помолил за анонимност. Мъжът заяви също така, че през времето, когато Яро бил под домашен арест, той почти не бил контролиран от ченгетата:
"Излизаше, когато си иска, главно вечер, като винаги успяваше да се прибере малко преди да дойдат да го проверят." Именно това стана и причината премиерът Борисов да се вбеси:
"Как така е с мярка, а го виждам по телевизията да краде. Къде е контролът?"
Запознати коментираха, че освен честите му отсъствия от имението той редовно бил посещаван от свои приятели, пристигащи със супер скъпи автомобили. Не било рядкост те да остават колите си и да тръгват с такси. В палата имало и модерен автогараж с всякакви техника. Именно там при задържането на Яро ченгетата откриха и специални заготовки за контактни ключове за "Ауди" и десетки радионавигации.


Случаят с "крадеца на Борисов" придоби редица обрати, откакто прокънтя в медийното пространство. Яро бе задържан заради пуснат в интернет клип, показващ как за минута отмъква две коли. После бе освободен поради липса на доказателства, но само след 6 часа бе прибран отново заради стари кражби на мотори.

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама