Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4955207 www.bgdnes.bg

Хасан и Ибрахим в "Ку-ку бенд"

Отново ще са заедно на сцената с Крисия

Иво АНГЕЛОВ

Талантливите близнаци Хасан и Ибрахим стават част от популярния български оркестър "Ку-ку бенд", научи "България Днес".


Виртуозните пианисти ще застанат на сцената редом до Евгени Димитров-Маестрото, Йордан Йончев-Гъмзата и останалите музиканти от екипа на телевизионния водещ Слави Трифонов. Това ще се случи на мащабния концерт на "Ку-ку бенд", който ще се проведе на 25 септември на Националния стадион "Васил Левски".

Реклама

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целият текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме В СРЯДА в хартиеното издание на "България Днес".


"Лично Маестрото се обади, за да покани синовете ми да участват в музикалното събитие на годината. От разговора стана ясно, че Хасан и Ибрахим ще изпълнят две песни. Едната ще бъде дуетното им парче с Крисия - "Планетата на децата", с която се изявяваха на детската "Евровизия". Песента ще бъде в нов вариант - с около минута по-дълга и различен аранжимент. От "Ку-ку бенд" вече ни изпратиха нотите и близнаците тези дни ще започнат с репетициите. Около другата песен още няма яснота и тепърва очакваме да ни се обадят и да ни кажат по какви ноти трябва да се подготвят", разказа пред "България Днес" Дениз Игнатов, баща на младите пианисти.


"Хасан и Ибрахим с нетърпение очакват новия сезон, за да започнат отново с участията си, след като известно време си почиваха. Концертът на Слави несъмнено ще е най-голямата им изява. Паралелно с това те се подготвят и за други участия, като се научиха да изпълняват произведения на Рахманинов и Панчо Владигеров, с които за пръв път ще могат да се представят пред българска публика", каза още Игнатов.


За концерта на Националния стадион "Ку-ку бенд" ще бъде в пълен състав и в целия си блясък - на сцената ще излязат отново Деси Добрева, Нели Петкова, Калин Вельов, Ники Арабаджиев, Лили Йончева, както и много специални гости. Концертът обещава да бъде по-зрелищен, по-вълнуващ, по-запомнящ се от всичко правено досега от Слави и компания, коментират организаторите. Самият Трифонов определи предстоящото зрелище като "огромен" концерт, на който участие ще вземат приятели на шоуто - големи западни звезди.


Първият концерт на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" предизвика небивал интерес. 17 000 души пееха хитовете на шоумена в "Арена Армеец". След това водещият обяви, че ще направи втори на националния стадион, на който ще могат да отидат повече хора. Най-евтините билети бяха изкупени за броени минути. Само в рамките на няколко часа всички пропуски свършиха, поставяйки уникален рекорд по продажби.
Известно време Хасан и Ибрахим бяха далеч от публичното пространство, като баща им преценил, че им е нужно спокойствие след лавината от нападки към тях.


"Не мога да повярвам колко много истории бяха измислени. Истината е, че цялото ни семейство е добре и ще продължаваме да постигаме успехи. Колкото и да ни плюят, ние ще продължаваме да изплуваме на повърхността. Лошото е, че децата разбират какво се случва и ме питат: "Тате, защо хората се държат така?" Налага се да им обяснявам, че целият свят е изграден върху интригата и в България не е по-различно.

Реклама

Няма какво да се лъжем - близнаците много се бяха разстроили и се налагаше да им обяснявам, че проблемът не е в тях. Едни и същи хора се опитват да ги унижат с измислени истории, защото завиждат за огромните им успехи, които не спират да постигат. Ще браня децата си докрай и няма да позволя разни хора да предизвикат хаос и депресия в живота им", обясни Игнатов.


Той похвали синовете си, че вече са започнали сами да композират произведения въпреки крехката си възраст.


"Всеки ден свирят по 5-6 часа и това им носи удовлетворение. Работят много здраво и искат да се развиват. Ето, композират си тяхно произведение, което е много похвално", добави гордият родител.


"И срещу мен имаше много нападки и ме обвиняваха в какво ли не. Но помнете ми думата - когато през 2020 година попитат кои са най-добрите пианисти в света, отговорът ще е само един: Хасан и Ибрахим от България. Продължаваме напред и един ден ще бъдем на световния връх, за да прославим България. За моите синове само първото място е успех, всичко друго се приема като провал. Ще го кажа не защото са мои деца, но един ден Хасан и Ибрахим ще бъдат най-добрите пианисти в света. Ще бъдат много популярни, но няма да забравят да развяват националния трибагреник", категоричен е Игнатов.

Реклама
Реклама
Реклама