Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4956441 www.bgdnes.bg

Местан: Ще издигнем кандидат за кмет на София независимо от шансовете

Ще издигнем кандидат за кмет на София, независимо от шансовете, защото смятаме, че това e въпрос на отстояване на политическа идентичност и отговорност. Това обяви пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан на излизане от ЦИК, където партията направи регистрацията си за участие в предстоящите местни избори, пред "Фокус".

Местан отказа да назове името на кандидата с думите: "При нас този процес тече при стриктно спазване на гласуваните от централния съвет процедури. Ние започваме консултациите с местните организации от следващия понеделник и се надявам да завършим процеса за около седмица. Ние не сме партия, която налага кандидати за кметове с решения на председателя или на централното оперативно бюро".

Реклама

На въпрос на колко места ДПС би подкрепила кандидати за кметове на ГЕРБ, той отговори: "Ще гласуваме за нашите кандидати на първи тур. Вторият тур е друг вид политическа реалност, а решението ще зависи на първо място от качествата на кандидатите. Има едно непреодолимо условие и то е дали те са кандидати от системни демократични партии. Много важна е и оценката на местните структури".

Местан допълни още, че не би следвало да се очаква от ДПС на втори тур да подкрепя кандидати на определена политическа сила.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама