Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4956943 www.bgdnes.bg

Семейна романтика - Hyundai i40

ГЕОРГИ ЛУКАНОВ

Hyundai i40 предлага повече от необходимите екстри, както и пробег над 1000 км с един резервоар

Ще видиш, че до няколко години корейците ще задминат японските производители по всички показатели, ако вече не са го и направили.

Реклама

С тези думи бе готов да се хване на бас фен на германските марки, преди да тествам обновения модел Hyundai i40. Личната ми кола е Sonata и може би съм пристрастен, но за пословичната здравина на този модел няма да ви обяснявам аз – по-добре питайте таксиджиите, които въртят стотици хиляди километри със сонатата в продължение на години.

Здравината на една кола е относителна и зависи най-вече кой, как и къде я кара, пък и как се поддържа. Да приемем, че корейците отдавна нямат проблем с нея, щом като предлагат и дълга гаранция на новите си автомобили. От Hyundai се развиха обаче невероятно бързо в една друга посока, тази, която се харесва на европееца.

Въпросният модел i40, в случая в семеен комби вариант, е проектиран в Германия, изглежда прекрасно, натъпкан е с всевъзможни екстри и системи за подпомагане на шофиране и на безопасността. Най-важното обаче е, че корейците вече могат да се похвалят не само със здрави и икономични двигатели, но и със съвременни автоматични скоростни кутии.

Повече за Hyundai i40 ще откриете в новия брой на списание "Авто Труд"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама