Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4957037 www.bgdnes.bg

Спортното министерство ще стопанисва част от плувен комплекс "Спартак"

Кабинетът предостави за управление на Министерството на младежта и спорта пет сгради и басейн за скокове във вода, които са част от столичния плувен комплекс „Спартак”.

По този начин се създават условия за развитието на плувните спортове, за занимание на деца и младежи с тях и за интегриране на лица със специални потребности. Разполагайки със съоръженията, ММС ще може да подпомага дейността на спортните организации и общините в област София.

Реклама

Министерството получи също работна стая в административната сграда на бул. „Славянски” №30 в Шумен. Офис беше предоставен и на Регионалната дирекция по социално подпомагане в Кърджали.

Той се намира в сградата на ул. „Деспот Слав“ №1 в града. От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имот на ул. „Г. Бенковски” №6 във Враца. Имотът – терен от 355 кв. м и построена в него административна сграда, са с отпаднала необходимост за МВР и се предоставят в управление на областния управител.

С решение на кабинета община Плевен получи правото на собственост върху четири терена с обща площ 4397 кв. м. Те са необходими за благоустрояване на района около централния покрит пазар, зеленчуковия пазар и универсалния магазин „Мизия” в града.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама