Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4957159 www.bgdnes.bg

Глория пълни зала №1 с 20 бона

Иво АНГЕЛОВ

Минимум 20 000 лева ще струва организацията на концерта на Глория, с който ще отбележи 20-годишнината от началото на кариерата й, научи "България Днес". Мащабното събитие е планирано за 30 септември в зала 1 на НДК.


Само наемът на най-голямата зала в културния дворец възлиза на 12 000 лева (с ДДС), а останалите средства ще бъдат разпределени за хонорари, техническо оборудване - звук и осветление, и допълнителни разходи. Примата на попфолка ще плати част от сумата от собствения си джоб, а за останалата ще разчита на спонсори. Музикалната й компания "Пайнер" отново ще бъде в ролята на неин продуцент. Всеизвестно е, че инж. Митко Димитров (Митко Пайнера) присърце приема идеите на служители си, но оставя финансирането на самите тях, както е със заснемането на видеоклиповете например.

Реклама


"Много се вълнувам и го очаквам с огромно нетърпение този концерт. Искам да се събудя и вече да е дошло времето. Правя го единствено и само за моята публика и за хората, които са ме подкрепяли, които са ми помагали през всичките тези години. Знам, че те го заслужават. Трудно ми беше и с организацията, и със спонсорите, но си казах: "Ще го направя, каквото и да се случи", и нещата се подредиха от само себе си. Повече от 50 песни ще се опитаме да включим в този концерт. Разбира се, ще има и доста миксове, защото няма как да се изпеят толкова много парчета. Ще се постараем нещата да протекат по най-добрия начин и максимален брой песни да достигнат до хората", коментира Глория.


Дъщерята на певицата - Симона, ще има важна роля в концерта - тя ще бъде беквокалистка на известната си майка заедно с още едно момиче. Симона и Глория вече имат няколко съвместни дуета, така че изявата им няма да е нещо невиждано.
"Всеки полага неимоверни усилия за толкова малка страна като нашата. Трябва да бъдеш постоянно конкурентоспособен, да даваш максимума от себе си, да надскачаш себе си, да си постоянен, да имаш характер. Така се оставя следа. Когато виждаш и младите как се развиват, иска ти се и ти да вървиш рамо до рамо с другите. Хубаво е, че има градивна конкуренция и млади изпълнители. Това може само да ни кара да вървим напред, ние, по-старите имена", заяви философски звездата, която изгря в зората на попфолка.


На концерта й ще има специални гост-изпълнители, чиито имена до последно ще се пазят в тайна, за да бъдат изненадани присъстващите в залата. От телевизия "Планета" признаха, че почти всички билети са продадени, като очакванията са зала 1 на НДК да бъде пълна за максимално зареждаща атмосфера.


Глория е доволна от интереса към концерта и признава, че отдавна са започнали репетициите за него. Тя и екипът й искат всичко да бъде изпипано до последния детайл и да предложат на гостите един спектакъл, който ще остави незабравим спомен за тях. "Голяма радост и вълнение е за мен този концерт, вложила съм цялата си енергия в подготовката му, защото публиката заслужава най-доброто", каза още примата на попфолка.


Покрай професионалния юбилей Глория си припомня и за първите стъпки в музикалната й кариера. Човекът, който първи й е подал ръка в самото начало през 1994 г., е Максим Горанов, китаристът на "Диана Експрес" и сега неин добър приятел. "Изключително много хора са ми подавали ръка, може би защото аз съм такъв човек, добронамерен. Когато искам помощ, ми се показва точният човек, с когото трябва да се срещна, и нещата се подреждат като пъзел. Нямате представа добротата и добронамереността каква мощ са и каква сила", завърши изпълнителката на десетки хитове.

Реклама
Реклама
Реклама