Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/4957253 www.bgdnes.bg

Благовест Аргиров: Дайте "Златният Орфей" на Слави!

Провалът на опитите да бъде възроден реномираният фестивал "Златният Орфей" продължава да вълнува музикалната общност.


Отношението си по въпроса изрази и популярният изпълнител Благовест Аргиров. Половинката от вокалния дует братя Аргирови смята, че въпреки всичко фестивалът има бъдеще, но с него трябва да се заемат доказани в настоящето продуценти и мениджъри. Усилието да се съживи нещо както е съществувало в миналото е безсмислено и няма да помогне на каузата.

Реклама


"Най-добре е с организацията на фестивала да се заемат професионалисти, които са се доказали в съвременния шоубизнес. Мога да посоча веднага няколко имена - Слави Трифонов, Нико Тупарев, Магърдич Халваджиян, Иван и Андрей. Всички те правят успешни проекти с днешна дата и ще могат да сторят същото и със "Златният Орфей". Един такъв фестивал не може да се направи без един или повече големи спонсори, каквито те са способни да намерят и убедят да го подкрепят", коментира Благовест Аргиров пред "България Днес".


За него това, което прави Слави Трифонов с детската "Евровизия", е изключителен аргумент в подкрепа на тезата му, че той би се справил и със "Златният Орфей".
"Гледам детската "Евровизия!". Всичко е на много високо ниво - от подбора на децата до хората, които ги оценяват. Да не забравяме, че Слави откри и превърна Крисия в звездата, която е", казва още Благовест Аргиров, който поддържа с Трифонов добри професионални и приятелски отношения, но това не пречи на трезвата му преценка.


За да се съхрани връзката с миналото на фестивала, според него е добре вдовицата на основателя му Генко Генов - Дориана, която стои зад опита за възраждането на "Златният Орфей", да остане в организацията, но като почетен председател или член, а не да се занимава с оперативната дейност. Подобни примери има и в други големи международни организации като МОК и ФИФА, където присъства фигурата на почетния председател.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама