Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4959437 www.bgdnes.bg

Турчина припада в ареста

"Пуснете ме от ареста, моля ви се. Припадъците ми учестиха и не зная как ще издържа", отправи апел към магистратите от спецсъда вчера соченият като наркобос Ивайло Стойнов-Турчина. Въпреки представеното от защитата му медицинско отпреди 20 години, че той е епилептик, съдиите бяха непреклонни и го оставиха в кауша.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".

Реклама

Стойнов попадна зад решетките в началото на май т.г., след като му бе повдигнато обвинение, че е тартор на банда за разпространение на дрога. Той и още шестима души бяха окошарени след спецакция в столичния кв. "Люлин", при която бяха открити най-разнообразни наркотици, предназначени за пласмент по софийските улици. С решението си съдът неволно предотврати очаквана нарковойна. От достоверни източници стана ясно, че прочутият цигански барон Стефан Бонев-Сако точил зъби на Турчина. Причината за това е, че по времето, когато той е на върха в бизнеса с дрога, Стойнов е един от най-доверените му хора. След като групата на Бонев е разбита, нещата се променят. Сако попада в следствения арест за няколко месеца и позициите му в ъндърграунда отслабват. Турчина остава на свобода, въпреки че всички 14 членове от бандата на циганския барон са на подсъдимата скамейка. Научил всичко за мръсния бизнес директно от бившия си бос, Иво решава, че е време да поеме нещата в свои ръце. Така през януари 2014 г. той събира най-доверените си хора и влиза в голямата игра. Като стара пушка в занаята той знае откъде и как да се сдобие с качествена дрога. Решава да играе на широко и зарежда дилърите си с каквото се сети - канабис, амфети, кока, хашиш, хероин.

Докато Турчина набира сила обаче, Сако е пуснат от кауша. Бесен на лейтенанта си, решил да действа самосиндикално, циганинът праща наказателен отряд. Според запознати Стойнов е бил поступан, като веднага наплатил процент от печалбата. За кратко нещата се поуспокоили и всичко тръгнало постарому. Въпреки това обаче Стойнов е твърдо убеден, че песента на Сако е изпята, и започва отново да действа зад гърба му, без, разбира се, да плаща за своеволието си. Нещата този път не тръгнали добре. Дилърите на Турчина започнали да се притесняват от саморазправа с хората на Бонев и решили да компенсират страха, като крадат от шефа си. Дясната ръка на новоизлюпения бос пък Венци Боксьора започнал да се друса яко. Според разследващите той отговарял за пласмента на наркотиците в "Люлин" и "Обеля". Всичко се отчитало на Турчина, който пък намирал от своя страна отровата на едро. Бързият край на Турчина настъпил, след като някой подшушнал на ченгетата какви ги е надробил. Според близки до разследването източници именно Сако е накиснал отцепилия се нахалник. Така на едно от последните заседания срещу бандата на барона Стойнов се появи с пранги на ръцете. След като бившите му съратници го попитаха какво е станало, а той отговори, че нямал представа, Сако поклати пръст и се усмихна заканително.

Христо Генадиев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама