Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4960492 www.bgdnes.bg

Задържаха 40 имигранти в пернишкото село Голямо Бучино, били оставени на магистралата

40 имигранти са задържани снощи в пернишкото село Голямо Бучино. Бежанците пристигали в селото с леки автомобили от София. Изяснява се произходът и самоличността им, съобщи БиТиВи.

На място е осигурена и лекарска помощ. Те са били изоставени на магистралата. Дали е трябвало да бъдат взети от друг все още се изяснява.

Реклама

В тази местност за първи път задържат бежанци, съобщи началникът на областната дирекция на полицията в Перник Валентин Бучински. На територията на ОД МВР има и други подобни случаи, допълни той. Заловените бежанци са сирийци. Те са влезли в страната без документи. Прави се възможното, за да бъдат идентифицирани, съобщи още началникът на полицията.

Той допълни, че в тях има заповеди, от които става ясно, че лицата са минали първоначалните интервюта и процедури, съгласно които искат да им бъде признат статута като бежанци.

В момента задържаните са във Второ районно управление. Не са установени хората, които са ги докарали. Има данни за един автомобил, изясняват данните, каза още Валентин Бучински.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама