Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/4961608 www.bgdnes.bg

Всеки гол на Бербо струва 291 000 евро

Истерията по Димитър Бербатов в Гърция продължава с пълна сила. Водещите новини по всички спортни медии са запълнени с Бербо, а феновете на ПАОК са в истинска еуфория. Широко коментирана е и заплатата на българина, който се очаква да спечели минимум 2 млн. евро за десетте си месеца в Солун. Фенове дори направи и изчисление колко струва един гол на Бербо. По данни на авторитетното френско издание "Екип" Димитър е получавал по 3,5 млн. евро на сезон във френския "Монако". За година и половина там е заработил 5,25 млн. и е отбелязал точно 18 гола в 53 мача във всички турнири. Това прави точно 291 666 евро за всяко едно отбелязано попадение или 99 056 за всеки един мач, в който е участвал. Все още не е ясно колко ще излезе гол на Бербо в ПАОК. При положение, че вкара например 10 попадения, всяко едно от тях ще струва 200 000 евро.
Бербатов вече направи първа тренировка с ПАОК и даде първо интерю пред клубната телевизия. После показа и две от селфитата, които си направи пред 10-те хиляди, посрещнали го на стадиона.
"Не очаквах това, а и не мисля, че съм го заслужил - скромно заяви Бербо. - Единствено ми остава да тренирам, да играя, да вкарвам голове и да радвам всички. ПАОК има добър отбор, а сега като съм тук ще мога да помогна на младите играчи с моя опит и съвети. През тази година клубът има юбилей - 90 години. Така, че нека направим нещо специално. Обичта ми към футбола ме кара да продължа. Желанието да играеш още и още се засилва, когато започнеш да остаряваш. Затова се опитвам да играя колкото се може повече, тъй като когато съм на терена се наслаждавам и се опитвам да правя щастливи и хората по трибуните. Надявам се да окажа добро влияние на отбора, да помогна на младите момчета, на треньора и на клуба с моите голове, асистенции и стила ми на игра. Ако спечелим трофеи за 90-ата годишнина на клуба, ще бъде фантастично. Не мисля за моето представяне, а за това на целия отбор. Затова няма значение дали ще вкарам, асистирам или ще помогна просто с присъствието си в мачовете, на тренировките или извън терена."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама