Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4962204 www.bgdnes.bg

Община Враца издирва куче, нахапало дете в центъра на града

По нареждане на община Враца екип на неправителствената организация „Енимъл хелп” започна издирването на куче, нахапало 5-годишно момче в центъра на Враца, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от "Фокус".

Установено е, че кучето е едно от двойка, които са обеззаразени, обработени и чипирани от неправителствената организация, като досега кучетата не са проявявали агресия.

Реклама

Известен е периметърът, който те обитават и се очаква залавянето им да стане до часове. Инцидентът е станал към 12.30 часа днес на пешеходната зона в града пред бившото кино „Коларов“, допълва tribali.info. Малкият Райан Стоянов се разхождал с баба си Рени Цветкова по Пробива, като детето вървяло няколко крачки пред възрастната жена. Когато малчуганът стигнал до павилиона за сладолед се спрял, за да изчака баба си.

В този момент пред детето изскочили две големи кучета и започнали да го лаят. Секунди по-късно едното се хвърлило и започнало да го ръфа по крака, като 5-годишният Райан крещял от болка и уплаха.

В този момент бабата се спуснала към внучето си с писъци, а на мястото се събрали десетки врачани, които не могли да повярват на очите си. Двете огромни кучета избягали, прогонени от събралата се тълпа.

Рени Цветкова веднага взела на ръце внука си и го закарала в спешния център, където медиците обработили раната, били му ваксина против тетанус и му дали час за контролен преглед в понеделник. По време на манипулацията лекарите обяснили на бабата, че има голяма вероятност в понеделник на детето да бъдат назначени антибиотици, защото разкъсването е сериозно.

Лошото в случая е, че Райан има инфекциозна мононуклеоза, при която е абсолютно забранен приема на подобен тип медикаменти.

Реклама
Реклама
Реклама