Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4962351 www.bgdnes.bg

Швейцарци даряват агрегат на Сърница

Агрегат за ток ще получи община Сърница в началото на октомври като дарение от швейцарското сдружение "Солидарност Швейцария - Източна Европа".


Апаратурата се предоставя безвъзмездно от Sunnepark AG, като цялата дейност по демонтаж, преинсталиране и изпращането им за България се извършва изцяло на доброволни начала от сдружението, от експерти на електроразпределителното дружество в гр. Гренхен и от служители на фирма Bimex Energy AG.

Реклама


Агрегатите са предназначени да снабдяват с ток при аварийни ситуации, населени места и/или обществени сгради и да обслужват до 5000 души.


Дарението е в резултат на активното сътрудничество на посолството в Берн с швейцарското сдружение "Солидарност Швейцария - Източна Европа" и реализираните множество хуманитарни проекти за различни общини, болници и социални домове в България.


Посолството ни в Берн оказа съдействие и установи контакта между швейцарската страна и потенциални получатели на дарението в България - общини, болници и т.н.

След проверка на технически и други условия, необходими, за да бъдат пълноценно използвани съоръженията у нас, представител на сдружението избра да предостави единия агрегат на община Сърница, като до края на септември ще бъде определен и получателят на още един агрегат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама