Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4962431 www.bgdnes.bg

Дъждове давят циганското лято

Дъждове и лошо време ще удавят и помрачат циганското лято на тези, които са решили да ходят на море през септември, предупреждават синоптиците. В традиционно най-приятната първа част на месеца ще има доста дъждове, а температурите още от понеделник ще паднат с десет градуса, показва прогнозата.

Студът ще дойде в нощта на събота срещу неделя, когато се очаква хладен вятър. След това през деня температурите ще продължат да падат прогресивно, като се очаква да нахлуе доста хладен въздух.
Първите валежи ще дойдат в неделя първо в северозападните райони, а по-късно и на места в останалата част от страната ще превали и прегърми. Най-студено и валежно ще е в Северна България. Температурите ще падат през цялата следваща седмица. Очаква се те да са с десет градуса по-ниски, отколкото са били през тази седмица. Най-често ще бъдат между 22 и 27 градуса, като рано сутрин ще бъде доста студено и синоптиците прогнозират да е около 13 градуса. Вятърът ще отслабне, като няма да затихне въобще, особено в Северозападна България.
Следващата седмица въобще няма да е топло, съобщават и от ВВС. Според тяхната прогноза ще е дори още по-студено, като средните температури ще се движат цялата седмица между 25 и 13 градуса.
За съжаление същото чака и туристите, които са се отправили на море идната седмица и в Гърция. Там също се очертава температурите рязко да паднат. Като в Солун и околността, включително Тасос ще е около 23 градуса. Дори и да се отправите по-надолу към традиционно любимата дестинация остров Закинтос, температурите няма да паднат с повече от 5-6 градуса, но се очертава да вали. Средните температури в края на седмицата ще са около 27 градуса, но силните валежи ще са съчетани с гръмотевици.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама