Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4964050 www.bgdnes.bg

Местан откри обновен стадион в Браничево, мечтае там да се роди нов Бербатов

Председателят на ДПС Лютви Местан и кметът на община Каолиново Нида Ахмед откриха днес обновения с европейски средства стадион в село Браничево, съобщи БГНЕС.

Целият проект за 6,3 млн. лв. е по програмата за развитие на селските райони и включва 5 обекта – два големи стадиона и 3 игрища за мини футбол. От тях на най-голяма стойност, близо 2 млн. лв., е стадионът в Браничево, в което живеят около 1300 души.

Реклама

„България ще стане истинска европейска държава, когато наред с инвестициите в големите градски центрове имаме възможността да откриваме чудесни обекти, както в малкото село Браничево. Ето това е наистина умната политика“, каза при откриването на стадиона Местан.

Той добави, че има една мечта: "На този стадион да се роди новият Бербатов от Браничево. Ето тогава инвестицията ще е оправдана", каза той.

Кметът на Каолиново благодари на общинския си екип, който повече от две години е полагал усилия, за да се изгради спортният обект. Благодарности отправи към строителите, както и към Местан и ДПС за оказаната подкрепа на малките общини.

За откриването на новия стадион дойдоха много хора. Присъстваха още депутатите Хамид Хамид, Айдоган Али, Бюнямин Хасан, представители на ЦОБ на ДПС, областният председател на движението и кмет на община Хитрино Нуридин Исмаил, заместник-кметът на община Шумен Седат Кадир, кметове на населени места, общински съветници.

По-късно попитан от журналисти Местан коментира предстоящите местни избори. Според него ДПС няма да се коалира на първи тур с никого и ще издигне в голяма част от общините свои кандидати. “Това се отнася и за Шуменска област, и за областния център, където ще имаме свой кандидат”, каза той. За втори тур на вота той добави, че ЦС на ДПС няма да има генерално решение за коалиране с дадена партия. “Там, където се налага, ще се подкрепят други кандидати по два критерия - според очакването на нашите избиратели и експертиза на местните структури на ДПС, и въз основа на това ще вземем решение за този кандидат, който най-адекватно би управлявал съответната община”, каза Местан.

Реклама
Реклама
Реклама