Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5004549 www.bgdnes.bg

Родна билка сваля холестерола и топи шипове

Запомнете нейното име – Tribulus terrestris, известна сред народа като чюнка, кочи глави, трабузан или бабини зъби. Земеделците я смятат за опасен плевел, а езотериците - за свещено растение. На лечебните свойства пръв обръща внимание народният лечител Борис Николов, за когото „24 часа” пише не за първи път. Тежко боледуване в детството среща Борис с билката. Македонската знахарка баба Дивлевица му показва как да приготви лековитата отвара. Половин век по-късно той ще си спомни рецептата, за да помогне на свой приятел. Пробва екстракта и върху себе си, по повод сърдечно заболяване, което го тормози от години. Оздравява. По това време бъдещият лечител е служител в Министерство на просветата, колегите проявяват интерес към препарата и стават първите му пациенти. Мълвата бързо се разнася и скоро пред дома му започват да се редят отчаяни болни хора. Получава едно от първите разрешителни за практикуване. С годините фитотерапевтът усъвършенства екстракта, разработва технология за оптимално извличане на целебните съставки, към силата на Tribulus добавя и други билки. Така се утвърждава серията „Боралин”.

През 90-те ВМА и ИСУЛ извършват клинични изпитания, доказващи ефикасността и безопасността на препаратите. Установено е уникалното им свойство да разграждат холестероловите плаки, които са причина за ред заболявания. Своите изследвания Николов публикува в книга.

Реклама

След премиерата на „Растението убиец на холестериновите плаки” (ИК „Български писател” С2006) интересът към работата на лечителя нараства неимоверно.

Само година след първото издание, следва второ в рекорден тираж (ИК „24 часа” С2007) .Общественият и медийният интерес надхвърля възможностите на възрастния човек. Основана е фондация „Боралин”, която да подпомага работата на лечителя. Борис Николов приема по график до последния си ден – 18.07.2009.

Днес фамилната фирма Борилин ЕООД и едноименната фондация продължават работата на народния лечител. Сбъдната е мечтата му серията „Боралин” да се появи най-после в аптеките и да е достъпен за всички. Действието се дължи на фуростаноловите сапонини в извлека от Tribulus terrestris, които „прочистват” сърдечно-съдовата система от т.нар. „шлаки”. С подобряването на оросяването на проблемен орган, жлеза или става се повлияват дори хронични заболявания, като ИБС, холестеролови плаки, слединсултни състояния, гръбначни и ставни проблеми.

Можете да намерите първото издание на „Растението убиец на холестероловите плаки” безплатно в Интернет на адрес : www.boralin-bg.com

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама