Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5008499 www.bgdnes.bg

5 млн. гушна Слави за 3 часа

Слави Трифонов увеличи банковата си сметка с над 5 млн. лева след феноменалния си концерт на стадион "Васил Левски". Дългия и компания събраха 70 000 човека и най-голямото ни спортно съоръжение се пукаше по шевовете.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Реклама

Простите сметки показват, че Трифонов е прибрал рекордната сума от близо 3,5 млн. и половина само от продажба на билети.

Най-евтиният вход на концерта бе 25 лева, а скъпите стигаха до над 100 лева. При средна цена от 50 лева за 70 000 човека се получава крупната сума. Все пак сметките са приблизителни, защото имаше и хора с безплатни билети. Такива се раздават на близки на екипа, както и на организаторите. Сумата набъбва драстично и заради подкрепата на спонсори. Слави ще прибере пари и от телевизионни реклами, тъй концертът се очаква да се излъчи в праймтайма на Би Ти Ви най-вероятно навръх Коледа. Още от сега се знае, че една секунда рекламен спот ще удари тавана и цената ще е наистина висока.

Разбира се, Слави Трифонов е имал и не малки разходи за изграждането на суперсцената на Националния стадион. Голяма част от разходите са били на бартер, а други са поети от спонсори.

Над 1000 човека е включвал екипът, който е работил по грандиозния проект. За изграждането на сцената, която беше втората най-голяма в Европа, беше нает международен екип. В него влизаха руски, немски и канадски специалисти, които останаха в София повече от седмица на разноски на шоумена. Сцената бе докарана с десетина тира от Германия. Тя бе във формата на тези на „Металика“, AC/DC, "Депеш Мод" и Мадона.

"Такъв ентусиазъм не съм виждал, а съм участвал в подготовката на над 80 концерта", сподели немският инженер Дитер Дигермаер след края. Основно чужденци отговаряха и за уникалното светлинно и пирошоу по време на концерта.

Спечелената сума от Слави можеше да е поне с един милион отгоре. Дългия изтърва печалбата заради срив в онлайн системата, която трябваше да направи възможно излъчването на концерта в интернет. Според компанията доставчик сървърът е станал обект на хакерска атака. От шоуто се кълнат, че ще върнат на всеки парите. Въпреки това хиляди почитатели на Трифонов от цял свят вече не искат и да чуят за него, защото се чувстват излъгани.

Лепа Брена му диша прахта

Концертът на Слави и „Ку-ку бенд“ стана втрият най-посещаван в България в историята. Пред него остана само легендарното гостуване на Лепа Брена през 1990 година. Звездата на турбофолка пя пред повече от 100 000 отново на Националния стадион. Трябва да се отбележи, че това се случи при стария капацитет на съоръжението от малко под 70 000 седящи места. В момента седалките на "Васил Левски" са за точно 46 340 души. Така Слави направи абсолютен рекорд по посещаемост след ремонта на стадиона. Той събра 70 000 срещу 50 000 на "Металика" и Джон Бон Джоуви и 60 000 на AC/DC.
Специално за концерта имаше пристигнали големи групи от българи, живеещи в чужбина. Най-многобройни бяха тези от Англия, Германия, Франция и Испания. Имаше и фенове от Македония, Сърбия и Гърция, които развяваха своите флагове.

Реклама
Реклама
Реклама