Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5013326 www.bgdnes.bg

Дядото на вратаря: Ники няма място в националния

Вратарят Николай Михайлов няма място в националния отбор, след като не играе редовно в клуба си! Това заяви пред "България Днес" дори неговият дядо - легендарният Бисер Михайлов. "Крайно време беше да се направят рокади в състава. Като не играят в отборите си, какво правят в националния тези играчи? Отдавна трябваше да стане тази чистка. Това важи и за моя внук. Може много добър да е, но като няма игрова практика, не е полезен за отбора", отсече бившият национален вратар.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Цялото интервю с Бисер Михайлов, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на вестник "България Днес"!

Източници, близки до футболния съюз, разкриха, че Ники М. сам е пожелал да не играе за националния отбор в последните два мача от настоящите европейски квалификации. Вчера селекционерът Ивайло Петев обяви списъка от 23-ма футболисти, които ще защитават честта на родината ни в протоколните срещи с Хърватия на 10 октомври в Загреб и с Азербайджан на 13 октомври в София.
Най-изненадващо е отсъствието на сина на Боби Михайлов, който иначе е неизменна част от състава. Ники пропусна единствено предишните два мача заради контузия, но вече е напълно възстановен и можеше да бъде в тима. Футболист щ1 на България за 2011 година има общо 31 участия с националната фланелка. В разговор с Петев стражът на турския "Мерсин" се е обосновал, че няма намерение да идва на лагер-сбора за два мача без значение. Михайлов и без това е недолюбван от голяма част от привържениците и вероятно гневът от евентуални нови загуби щеше да се стовари именно върху него.
На първо място 27-годишният футболист се уплашил от гостуването в Загреб, където тимът на домакините ще бъде буквално озверял. Хърватите изостават на третата позиция зад Италия и Норвегия и се нуждаят от задължителна победа над нас. Домакините със сигурност ще подходят особено агресивно на 10 октомври и българската врата ще бъде нонстоп обстрелвана. Ники се притеснявал да не му напълнят кошницата. По-големите му страхове обаче били за домакинския ни мач с азерите три дни по-късно. Михайлов не искал цял мач публиката по трибуните да го псува и обижда. Именно затова той помолил Петев да не бъде викан, още повече при наличието на Божидар Митрев, който се отличи с добри спасявания в двубоите с Норвегия и Италия. Заради все още лекуващия травма вратар на "Лудогорец" Владислав Стоянов резерви ще бъдат Благой Макенджиев от "Берое" и Пламен Илиев от "Ботушани".


Любопитно е отсъствието от групата и на друг бивш мъж на плеймейтката Николета Лозанова - Валери Божинов. Нападателят на "Партизан" наскоро вкара петия си гол за "гробарите", но това явно не впечатлява особено селекционера Петев, който продължава да вика недоразумението Тодор Неделев от детския отбор на "Майнц 05".
От националния са изхвърлени и други двама играчи, които неизменно присъстваха в състава от началото на цикъла. Това са защитникът Николай Бодуров, който напоследък изпадна в немилост във втородивизионния английски "Фулъм", както и Станислав Манолев, който е дълбока резерва на руския "Кубан" (Краснодар). Без повиквателна остана капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков, който и без това е наказан за първия мач с Хърватия. На нападателя Илиян Мицански няма да му се налага да пътува от Южна Корея, защото вече не е национал. Последните четирима са част от т.нар. благоевградска групичка, която Петев очевидно се опитва да разбие в опит да промени нещо в тима.
Прокудени от представителния ни тим са също близнаците Миневи, които няколко часа след мача с Азербайджан ще могат да си празнуват на спокойствие 35-ия си рожден ден. Играчът на "Партизан" Иван Бандаловски ще може да теши мъката си със своя съотборник Божинов, защото и той вече не попада в сметките.
За първи път след двегодишно лечение в състава се завръща централният защитник на "Базел" Иван Иванов. Друго завръщане след дълга пауза прави десният бек на "Левски" Живко Миланов. В атаката място намира Андрей Гълъбинов. Петев вика и трима пълни дебютанти - Антон Карачанаков от "Славия, Георги Костадинов от "Левски" и Асен Георгиев от "Монтана". Селекционерът обаче не се лишава от трио резерви на "Лудогорец" - Александър Александров, Георги Терзиев и Михаил Александров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама