Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5017877 www.bgdnes.bg

Спортистите атакуват изборите

Дойдат ли избори едни от най-ухажваните хора от партиите стават известните ни спортисти. И надпреварата на кметове и общински съсветници тази година не е изключение. Цяла плеяди родни спортисти намери място в листите - някои от името на партии, други издигнати от инициативни комитети.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Реклама

Опит да влезе в политиката прави капитанът на "Левски" Веселин Минев. Левият бранител на "сините" е регистриран в кандидатската листа на ГЕРБ за общински съветници в Пазарджик. Защитникът, който е роден в града, ще участва по-скоро на олимпийския принцип. Той е поставен едва под щ40 в листата. От местната централа на ГЕРБ ще разчитат на популярността му сред младите хора и футболните фенове. Минев е и единственият дейтсващ футболист, който ще вземе участие в изборите.
Той далеч не е първият в това отношение. Преди четири години, докато все още играеше за "сините", Христо Йовов се кандидатира за кмет на Своге. Той остана трети в надпреварата.

Още един човек свързан с "Левски" ще атакува местните избори. Бившият нападател на "сините" Петър Курдов ще се бори за кмет на най-големия район в Пловдив - Северен. Той е кандидатът на БСП, след като бе издигнат от гражданската структура на партията.

"Израснал съм с проблемите на пловдивчани и знам как да им помогна, за да ги преодолеем заедно", заяви бившият голмайстор на "сините".
Един от героите от САЩ'94 Йордан Лечков е третият човек, свързан с футбола, който ще се пробва на изборите. Гениалният халф се кандидатира за трети мандат като кмет на родния му град Сливен. Той вече бе начело на местната община от 2003-а до 2011 година, но в миналата надпревара загуби битката за кметския стол от кандидата на БСП Кольо Милев. Сега Лечков е издигнат от инициативен комитет "Движение обединени региони". В него влиза и партията на съпругата на бившия му съотборник Наско Сираков - Илиана Раева.

Бившият баскетболен национал Цветан Антов се впуска в битката за Плевен. Той е кандидатът на АБВ, чийто областен лидер е. Антов има бронзов медал от европейското първенство с младежкия национален отбор по баскетбол, две шампионски титли и една купа на България със "Спартак" (Пл).
Легендарният вратар на "Лудогорец" Мехмед Ходжов и бивш журналист от вестник "Труд" е кандидат за кмет на село Малко Йонково от листата на ДПС. Той вече изкара един успешен мандат на поста.

Елица Младенова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама