Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5018538 www.bgdnes.bg

37 бона за Глория

Иво АНГЕЛОВ

Глория е успяла да заработи над 37 000 лева от продажбата на билети за юбилейния си концерт, който се проведе в зала 1 на НДК в сряда вечерта, показа проучване на "България Днес".


Макар залата да не беше пълна (максималният капацитет е 3800 места), при присъствието на около 2500 души и при цена на билетите от 15 лева тя е спечелила около 37 000 лева. Възможно е числото да варира, като няма изнесени данни за точната бройка на публиката, но беше видимо и с невъоръжено око, че в залата имаше доста празни места.

Реклама


Част от най-известните имена в попфолка открито бойкотираха концерта на Глория по случай 20-ата годишнина от началото на кариерата й. Редица популярни певици липсваха сред публиката, като единствено колежките й Галена, Емилия, Магда и Соня Немска отсрамиха гилдията.


Пищното събитие се състоя в сряда вечерта в зала 1 на НДК. Силен дъх на професионализъм, отлична организазия и пеене изключително и само на живо белязаха най-важното събитие на годината за примата на попфолка. На фона на всичко отлично на сцената обаче контрастираха местата в залата, които не бяха заети на 100%. Макар организаторите публично да тръбяха през последните дни, че почти всички билети са разпродадени, действителността беше коренно различна - много от седалките останаха празни и внимателно вглеждане показа, че залата изобщо не е пълна.


И докато публиката видимо се забавляваше с песните на Глория от последните две десетилетия, самата тя изглеждаше видимо нервна. Проблем с микрофона й буквално й опъна нервите. Като истинска професионалистка чалгарката се опита да прикрие драматичното състояние, но гневното изражение на лицето й казваше всичко. На няколко пъти тя се обърна към озвучителите и членовете на бенда, но проблемът си остана.


На първите редове в залата отблизо я наблюдаваха нейните роднини. Там бяха и легендата на българската музика Илиян Михов-Баровеца и журналистът Сашо Диков. Галена пък не спираше да танцува на хитовете на по-възрастната си колежка и постоянно снимаше с телефона си.

Реклама


Минимум 20 000 лева е струва организацията на концерта на Глория, прогнозира "България Днес". Само наемът на най-голямата зала в културния дворец възлиза на 12 000 лева (с ДДС), а останалите средства са разпределени за хонорари, техническо оборудване - звук и осветление, и допълнителни разходи. Примата на попфолка е платила част от сумата от собствения си джоб, а за останалата е разчитала на спонсори. Музикалната й компания "Пайнер" само беше в ролята на неин продуцент. Всеизвестно е, че инж. Митко Димитров (Митко Пайнера) присърце приема идеите на служители си, но оставя финансирането на самите тях, както е със заснемането на видеоклиповете например. Затова и Глория сама се ангажирала с организацията, като дори обикаляше из София, за да раздава покани. Факт е обаче, че тя е била с нагласата, че събитието ще й коства сериозни финансови ресурси, но си заслужава да почете годишнината си.


Началото на 3-часовия концерт Глория постави с акапелно изпълнение на хита си "Пясъчни кули", а впоследствие продължи със старите си песни. От сцената певицата обяви, че има двоен празник - освен юбилейния й концерт празнува и рождения ден на своята дъщеря Симона. Тя се бе постарала да изненада своята дъщеря, която навърши 19 години. Специалната изненада за нея бе торта, донесена от момичетата на балета.


"Днес с нашите фенове празнуваме и твоя рожден ден", каза майката на дъщерята. "Пожелавам си такъв живот", успя да каже развълнуваната Симона.
Глория смени три тоалета. Тя бе подбрала рокли в червено, бяло и черно, в които изглеждаше изключително стилно. На сцената се появиха и няколко нейни колеги, с които представиха съвместните си дуети. С Николай Славеев запяха фолклор и в залата се изви хоро, а с Тони Дачева изпяха ретро хита си "Жените са цветя". Публиката буквално изригна, когато на сцената се появи Азис и двамата запяха "Не сме безгрешни".


"Вие сте моят стимул и мотивация да продължа напред. Благодаря ви", заяви за финал Глория и се разплака. Тя закри концерта с песента "Носталгия", посветена на всички българи, жевеещи в чужбина. Изпълнителката заедно с дъщеря си Симона и целия балет се обърнаха с гръб към сцената, за да си направят едно общо селфи с публиката.

Реклама
Реклама
Реклама