Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5019907 www.bgdnes.bg

Гришо с мъчна победа

Григор Димитров постигна изключително трудна победа в първия си мач на турнира в Куала Лумпур. Хасковлията надделя над португалеца Жоао Соуса, който е 47-и в световната ранглиста, с 2:6, 6:3, 6:4. Това е първи успех на Гришо над този съперник, след загубата му в пет сета на US Open през 2013 година.

Началото на мача беше добро за Димитров, който взе без проблем своя сервис и пропусна пробив. Вместо това в петия гейм Соуса проби българина. Това вдъхна допълнително самочувствие на португалеца, който заигра много по-агресивно и диктуваше темпото. Последва нов пробив за 2:5, а след това и сет за Соуса.
Гришо се стресна след изоставането и вдигна оборотите, като без особени проблеми си взе втория сет с 6:3. Психиката на ибериеца обаче се оказа здрава и той отново се върна в играта. Димитров може да съжалява за старта на третия сет, като още в първия гейм изпусна две точки за пробив. В шестия гейм играта на българина рухна и той бе пробит за 2:4. Точно тогава обаче Григор показа воля и взе четири поредни гейма за крайната победа. Германецът Бенямин Бекер ще бъде следващият съперник на българина, след като във втория кръг надигра с 5:7, 6:1, 7:5 Жереми Шарди (Фр).
Иначе още в сряда Димитров отпадна на двойки в първия кръг на турнира. Той и партньорът му Леандър Паеш (Индия) загубиха с 5:7, 6:1, 4:10 от Рамийз Джунейд (Авл) и Джонатан Мари (Вбр)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама