Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5021562 www.bgdnes.bg

Агент на ДАНС изнасял информация за акции срещу контрабандата (Обзор)

Давал документи на разследвани

Агент на ДАНС е бил арестуван в петък сутринта за изнасяне на класифицирана информация за противодействие на контрабандата, съобщи зам.- председателят на агенцията Олег Петков на брифинг в МВР. Арестът станал след съвместна операция на ДАНС и прокурорското спецзвено “Антикорупция”. Мъжът е изнасял документи с класифицирана информация за планирани акции на ДАНС и прокуратурата срещу контрабандата и други икономически престъпления, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

“Става дума за изнасяне на документи и предоставянето им на лица, които биха били обект на подобни операции”, допълни той. Така се стигнало до акции, при които не се намирало нищо, тъй като хората били предупредени и заличавали следите.

Реклама

Проверяват се ползваните от служителя на ДАНС офиси и коли, каза още Цацаров. Вероятно с агента на ДАНС ще се заеме и комисията “Кушлев”, за да установи дали имуществото му съответства на доходите. От МВР отказаха подробности за вида на изнасяните документи. От прокуратурата също уточниха, че на този етап не могат да дадат повече информация, за да не се попречи на разследването и да се укрият доказателства.

“Вървят разпити на свидетели, взети са компютърът и телефонът на арестувания служител на ДАНС, претърсва се и домът му”, обясни магистрат. Той не уточни по кой текст от закона ще е обвинението. “Ще бъдем безкомпромисни към такива служители в ДАНС”, каза Олег Петков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама