Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5022936 www.bgdnes.bg

Станишев: Отстрани България е блато, БСП е алтернативата (ОБЗОР)

“Имам шанса да видя България отстрани и общата нагласа е, че тя е блато, без посока за развитие. Тотално примирение. На това разчита ГЕРБ. Ние сме алтернативата”. Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев на среща на младежката организация на БСП във Велико Търново.

На нея бяха лидерът на БСП Михаил Миков, кандидатът за кмет на Велико Търново Валентин Ламбрев и 200 от 800-те кандидати за общински съветници и кметове.

Реклама

Според Станишев предстоят 265 надпревари за дребни проблеми, фонтани и градинки, докато истинските - като безработицата, ще останат на заден план. Имало политическа игра между 6 партии, като петата е “негласен съюзник на ГЕРБ” и това е ДПС. БСП сега е златната среда за лявата партия, а пътя ѝ е да е “в час с проблемите на хората”. Като примери за липсата на стабилност Станишев посочи неяснотата за бъдещето на авиацията и смута, който настъпи при полетите на руски самолети над България. “Всички са в кюпа за разделяне на държавната баница без БСП”, каза Станишев.

Михаил Миков пък призова младежите да “скъсат по един чифт обувки” в опитите си да извадят сънародниците си от апатията. Според него има пиреи (плевели) - бивши социалисти, които сега работят за подронване на представителността на левицата и “водят хората към друга политика, но няма да успеят”.

“Николай Иванов има нашата мощна подкрепа. Сигурен съм, че той ще е следващият кмет на Враца”, заяви по-рано Миков пред събралите се стотици врачани на площада в центъра.

Кандидатът на БСП за кмет на Шумен Иван Иванов пък призова съгражданите си да гласуват за красив и спокоен град. В препълнената зала на драматичния театър БСП откри официално кампанията си. Иванов обеща да работи за стимулиране на местния бизнес, за да гарантира работни места и достойни доходи на шуменци.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама