Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5023112 www.bgdnes.bg

Ограничено движение заради Маратона на София

Маратонът на София, който се провежда днес, ще затвори за движение и паркиране голяма част от центъра на града. Ограничения в паркирането и промени в градския транспорт има от вчера, предаде bTV.

Маршрутът на маратона е: старт от северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” пред националния стадион „Васил Левски” по северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по ул. „Проф. Фритьоф Нансен, наляво по южната лента на бул. „Патриарх Евтимий”, наляво по източното пътно платно на бул. „Витоша”, надясно по ул. „Бяла черква” до бул. „П.Ю.Тодоров”, обратно по ул. „Бяла черква”, бул. „Петко Каравелов”, южното платно на бул. „България”, югоизточното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до Национален стадион „Васил Левски”, където е финалът, съобщиха от Столична община.

Реклама

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства:

- До 16.00 часа на 4 октомври на моста на Национален стадион „Васил Левски”.
- От 12.00 часа на 3 октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври на ул.„Ген. Гурко” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Любен Каравелов”.
- От 12.00 часа на 3 октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври на моста Пред Националния стадион „Васил Левски”.
- От 22.00 часа на 3 октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври на бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Проф. Фритьоф Нансен” и бул. „Витоша”.
- От 22.00 часа на 3 октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври по източното пътно платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Бяла черква”;
- От 14.00 часа на 3октомври до приключване на мероприятието на 4 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, посока бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

От 06.30 до 16.00 часа на 4 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по:

- Бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Проф. Фр. Нансен”.
- Ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.
- Бул. „Драган Цанков” между ул. „Митрополит Кирил Видински” и бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви”.
- Южното платно на бул. „България” между ул. „ Проф. Фр. Нансен” и бул. „П. Ю. Тодоров”.
- Ул. „Бяла черква” между ул. „Милевска” и бул. „П.Ю.Тодоров”.
- Бул. „Черни връх” и ул. „Проф. Фр. Нансен” между бул. „Свети Наум” и бул. „Патриарх Евтимий”, с изключение на трамвайните мотриси от линия № 6.
- Бул. „Петко Каравелов” между ул. „Бяла черква” и бул. „България”.
- Източното платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Бяла черква”.

От 12.00 часа на 3 октомври до 16.00 часа на 4 октомври частично се променят маршрутите на масовия градски транспорт:

Автобусна линия № 9 /в посока пл. „Орлов мост”/: от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, ул. „Шипка” и по маршрута си. Автобусите ще спират на временна спирка на бул. „Цар Освободител” на 50 м. след бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Автобусна линия № 84: от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, обратен завой при ул. „Шипка”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, по бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си. Автобусите ще спират на сп. „Военна академия” в посока пл. „Орлов мост”.

Реклама

От 04.30 до 16.00 часа на 4 октомври частично се променят маршрутите на масовия градски транспорт:

Автобусна линия № 72:- в посока ж.к. „Западен парк” – от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Прага”, ул. „Св. Георги Софийски” и по маршрута си; - в посока хотел „Плиска” – от ул. „Св. Георги Софийски”, по бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, ул. „Шипка”, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута си. Автобусите ще спират на временна спирка на бул. „Цар Освободител” на 50 м. след бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусна линия № 75: – маршрута се скъсява до Военна академия. Автобусите ще спират на временна спирка на моста след левия завой в посока връщане към автостанция „Гео Милев”.

Автобусна линия № 76: в посока ж.к. „Гоце Делчев”: от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, бул. „България” и по маршрута си; - в посока ж.к. „Младост 4”: по бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” до ул. „Св. Георги Софийски”, бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280 и 306 в посока ж.к. „Гоце Делчев”.

Автобусна линия № 94: скъсява маршрута си до хотел „Хилтън”, като прави обратен завой преди трамвайната спирка при хотела.

Автобусна линия № 204: - в посока ж.к. „Борово” – от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, по бул. „България” и по маршрута си; - в посока ж.к. „Дружба 2” – от бул. „България” по бул. „Акад. Ив. Е. Гешов”, ул. „Св. Георги Софийски”, бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280и 306 в посока ж.к. „Борово”.

Автобусна линия № 604:- в посока институт „Пирогов” – от бул. „Цариградско шосе” по бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Витоша”, бул. „България” и по маршрута си;- в посока гара „Искър” – от бул. „Пенчо Славейков” наляво по бул. „Прага”, бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка пл. „Орлов мост” преди бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” за автобусни линии №№ 280 и 306 в посока институт „Пирогов”.

Автобусна линия № 102:- в посока Студентски град: от кръстовището на бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и бул. „България”, продължава по бул. „България”, надясно по бул. „Черни връх”и наляво по „Свети Наум” по маршрута. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Очаква се над 3000 души да се включат в инициативата, която е част от годишната програма на кампанията „София - Eвропейска столица на спорта 2018“.

Реклама
Реклама
Реклама