Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5023118 www.bgdnes.bg

Лекари в Германия отказват да посетят бежански лагер без полицейски ескорт

Германски лекари отказват да се отзовават на повиквания в импровизирания бежански лагер край Калден, ако не им бъде осигурен полицейски ескорт, пише британският вестник The Daily Express, позовавайки се на информация от местните сили на реда. Медицинските лица съобщават, че са били тормозени от банди, настанени във временния подслон за бежанци в провинция Хесен, където през последните седмици са регистрирани няколко бунта и сбивания, предава Фокус

Доклади на полицията сочат, че през изминалия месец септември екип на спешна помощ се е отзовал на сигнал от лагера, в който са настанени над 1,3 хил. бежанци, но медиците и линейката са били нападнати. Оттогава лекарите призовават полицейските сили да бъдат в непосредствена близост дори и при извършване на прегледи в регламентираните за това места, за да не бъдат медиците нападнати от пациентите.

Властите уверяват, че местните жители са посрещнали добре чужденците и са направили дарения от дрехи и други предмети. Но насилието в лагера ескалира: повече от 300 мигранти участваха в сбиване с метални прътове и лютиви спрейове, след като албанец пререди пакистански гражданин на опашка за храна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама