Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5023501 www.bgdnes.bg

Жителите на село Покрайна се оплакаха пред кандидатите от "Единни за промяна": Не знаем къде отиват парите ни!

На среща с кандидата за кмет на Видин Росица Кирова жителите на видинското село Покрайна поставиха въпроса за прозрачното и ясно управление, което им е било обещано от местната власт преди четири години.

"Къде отиват данъците ни, къде отиват парите ни, закриха футболния отбор и казаха, че парите са отишли при самодейния състав. Това не е така, от никой не сме взимали пари. Не знаем какво се случва в общината и по какви пътеки, дали партийни или други, се движат нашите пари", това се чуваше в препълнения стар киносалон в Покрайна.

Реклама

"Избрали сме друг модел и е важно хората да го знаят. В екипа на "Единни за промяна" са събрани различни хора, с различни професии и занимания. Това, което обединява художника, доктора, финансиста, учителя, земеделеца е обичта към Видин и родния край. Лека промишленост, био земеделие и детски лагери са част от приоритетите в програмата ни", обясни Росица Кирова.

Баба Йоана попита: "Вярно ли е, че ще ни направите по-хубав пазар? Аз ходя там всяка събота и децата ми казаха, че сте писали, че ще направите хубав кооперативен пазар?".

"Да, предвидили сме изграждането на модерен кооперативен пазар върху общински терен, който в момента пустее. Красива пешеходна зона с пейки, осветление, зеленина и тоалетни. С места за поставяне на маси, които ще получавате сутрин когато отидете на пазара. Малки маси според нуждите на всеки. Еднакви. Красиви. За всеки от вас, за да може да продавате това, което сте произвели на нормално място, не сгушени по тротоарите, сред кашоните и прахоляка. Такива пазари има навсякъде в Европа. Преди повече от месец показах на д-р Ценков мястото и му разказах какво може да направим там. Заложено е и в програмата ни, тази, която държите в ръцете си. За да не се забравя. За да е ясно, че това е конкретно намерение, а не празни думи", каза Кирова.

"Предвидили сме много неща за младите, за децата, за спорта. Аз като дете ходех на обучителни лагери. През деня работехме и се занимавахме с нещо, а вечер играехме игри. Не ни беше лошо. Защо нашите деца да не могат да ходят на лагери и да се научат да засаждат чушки и домати като в онова време? Това са неща, които вече не се учат в училище, а ние искаме нашите деца да имат навици, защо да не ги научим да се трудят?", попита първата дама на "Единни за промяна".

По-добра инфраструктура, развита икономика и достатъчно предприятия, където всеки да намери своето място - това са част от исканията на хората от Златорожието. "Единни за промяна" заявиха, че ще се борят за Видин и всички населени места в региона. Условието е, че "трябва да се борим всичко заедно".

Реклама
Реклама
Реклама