Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5028178 www.bgdnes.bg

Шехтова взе бизнеса на Таки

Соченият за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки е изсипал дъжд от пари върху приятелката си Боряна Шехтова, показа проверка на "България Днес". Без много шум бившата моделка е станала собственик на част от легалния бизнес на Таки. Доверените хора на подземния бос са прехвърлили на половинката му фирми, оценявани на десетки милиони левове.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Реклама

Забогатяването на Шехтова започва в средата на миналата година. Това е моментът, когато моделката забременява и мечтата на Таки да си има дете е на път да се осъществи. Зарадван от новината, която русата мацка му съобщава, Аманатидис взема мерки да подсигури бъдещето на благоверната си. Макар животът му в Дубай отдавна да не е заплашен от килъри или български прокурори, Таки решава да действа на сигурно, обясняват хора от подземния свят. Така дори и да стане нещо, Шехтова ще си остане състоятелна жена.


Веднъж взел решението, босът моментално праща инструкции към доверените си хора в България, които се грижат за легалния му бизнес. Указанията са част от фирмите, които подставените лица управляват, да се озоват в ръцете на Боряна Шехтова. Така през лятото на 2014 г. започва смяна на собственост. Първа в ръцете на моделката се озовава фирма "Акаунт фактор". Дружеството върти мащабна търговия в Несебър и Слънчев бряг, а при реална сделка цената му според запознати би трябвало да бъде над 10 млн. лева. Предишен собственик на дружеството е бодигардът на Таки Радостин Бързанов - Радо Слънцето. След бягството на Таки на Слънцето бе поверено управлението на десетките му хотели, ресторанти и дискотеки в Слънчев бряг. Според запознати повечето от тях ползват "Акаунт фактор" като посредник при бизнеса си, което гарантира на фирмата солидни печалби. Само за последните две години дружеството е на плюс с повече от един милион лева. Отделно от това на името на фирмата се водят и десетки апартаменти и магазини в Несебър.
След покупката на "Акаунт фактор" гаджето на Таки става акционер и във фирма "Колор БГ", която също отчита годишни печалби от стотици хиляди левове. Съдружници в нея заедно с Шехтова са още няколко фирми, сочени за близки до Таки и мултимилионера Стефан Шарлопов.
Малко преди да роди, Боряна Шехтова се сдобива и с още няколко фирми. Сред тях е специализираната в търговия с недвижими имоти "Лендмарк 11". На името на моделката се води и "Агенция Диа", която се занимава с превод и легализация на документи. Според запознати през агенцията минават изготвянето и повечето книжа към офшорните фирми и сметки, в които Христофорос Аманатидис-Таки е концентрирал десетките милиони, изкарани от търговия с дрога преди време.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама