Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5028666 www.bgdnes.bg

Цацаров поиска снемане на имунитета на Трайчо Василев след инцидента с екип на Нова тв

Главният прокурор Сотир Цацаров внася искане за снемане на имунитет на кандидат за общински съветник в Самоков, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Във връзка с инцидента с екип на Нова телевизия в ромската махала на град Самоков Прокуратурата съобщава:

Реклама

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, незабавно след получаване на сигнал за извършени престъпления срещу собствеността, личността и реда и общественото спокойствие, е започнало разследване за хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм, и унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели-очевидци на престъпленията. Приобщен е към доказателствата по делото видеоматериалът, отразяващ част от престъпните прояви.

От доказателствата по делото се установява, че единият от извършителите на хулиганските действия е Трайчо Василев – кандидат за общински съветник в Самоков. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Василев се ползва с имунитет – срещу него не може да бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който ще внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Василев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама