Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5030861 www.bgdnes.bg

Душманите на Отвертката бягат като Галеви

Обвинените за жестокото убийство на 27-годишния Николай Радев-Отвертката в Дупница се готвят да изчезнат от страната, за да се спасят като известните си съграждани - мафиотите от Пламен Галев и Ангел Христов - Братя Галеви. Тази версия се разнесе из града вчера. Това стана само часове след като Окръжният съд в Кюстендил под председателството на съдия Мирослав Начев отмени мярката за неотклонение "подписка" на стоматолога Владимир Карастоянов и на сина му Иван. Магистратите махнаха и паричната гаранция от 3000 лева на Николай Карастоянов.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Реклама


Тримата са обвиняеми за убийството на Николай Радев на 11 март миналата година в заведение "Колата". Младият мъж бе прободен смъртоносно при скандал с Карастоянови в заведение "Колата". Според официалната информация, изтекла тогава от полицията, разправията между 27-годишния мъж и лекарската фамилия избухнала заради Владимира Карастоянова. Тя е внучка на стоматолога и дъщеря на сина му Николай. Тогава се твърдеше, че младата жена извикала баща си, защото Николай Радев й досаждал.
Тезата на адвокатите Марковски, защитници на Карастоянови, остава, че единствената смъртоносна рана в областта на корема на Радев е могла да бъде получена от счупената витрина по време на сбиването. Според запознати съдебномедицинската експертиза е показала, че по тялото на жертвата няма прободни рани от стъкла, а от остър предмет, най-вероятно нож.
Освен мерките на обвиняемите Окръжният съд в Кюстендил отмени и наложената забрана на лекарската фамилия за напускане пределите на България.
Делото е образувано въз основа на постъпили жалби от адвоката на Карастоянови. С тях се иска отмяна на всички мерки за процесуална принуда с оглед изтичане на сроковете. От привличането на тримата в качеството на обвиняеми е изминала година и половина. По закон това автоматично налага взетите по отношение на тях мерки да бъдат отменени.
Заради забавяне на експертизи, възложени на Националния институт по криминалистика и криминология, все още не е готов обвинителният акт за убийството на Николай Радев.
"Поискано е удължаване от два месеца за срока на разследването, считано от 12 септември. Причина за това е, че още не са готови експертизи, възложени на НИКК". Това обясни прокурор Марияна Сиракова, говорител на държавното обвинение в Кюстендил, пред "България Днес" преди седмица.
Братът на погубения Николай - Иван Радев, е на друго мнение. Той обясни, че цялата документация по случая е готова за предявяване на страните още през август, но това така и не се е случило. Оказа се, че делото е прехвърлено на прокурор Бойко Калфин, тъй като шефката на Окръжната прокуратура Камелия Стефанова е в дългосрочен болничен заради контузия.
Според Иван Радев умишлено се бави разследването за убийството на брат му и тъкмо когато нещата стигнат до финалната права, се случват странни неща, които отлагат вкарването на случая в съда.


Нов протест

Нов протест стягат близки, приятели и възмутени граждани от решението на съда да бъдат свалени всички ограничителни мерки за обвинените в убийството на Николай Радев. Призивът тръгна в социалната мрежа вчера. Скандализирани от съдебното решение граждани са на мнение, че недоволството от системата трябва да бъде изразено на нов протест, подобен на предишните, когато Карастоянови бяха пуснати от ареста. Все още не е решено кога ще се проведе той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама