Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5030959 www.bgdnes.bg

Депутат завлече бащата на Крисия

Иво АНГЕЛОВ

"Депутатът от "Български демократичен център" Кънчо Филипов ми дължи около 7300 лева! Вече няколко години се крие от мен, за да не ми ги даде!"
Това разкри единствено пред "България Днес" бизнесменът от Разград Марин Тодоров, който е баща на детето чудо на българската музика Крисия.


"През 2013 години произвеждах сирене от истинско мляко в мандра в село край Разград. С Филипов ме свърза негов познат, като идеята беше да продам сирене на голям супермаркет в София. Срещнах се с депутата в офиса му в столицата и започнахме да обсъждаме дали ще ми приемат сиренето. Тогава той се обади на снаха си (съпруга на сина му), която по телефона наричаше "Деси". С него се разбрахме по-късно да ми каже дали ще ми приемат сиренето в супермаркета. Впоследствие Кънчо Филипов ми се обади и ми каза, че въпросът е уреден, което искрено ме зарадва", разказа Тодоров.

Реклама


Бизнесменът веднага се обадил на баща си в Разград да натовари един микробус, който възможно най-бързо да потегли към София. В столицата над 1 тон сирене били разтоварени на склад, за да може после да поемат към витрините на супермаркета.
"В този момент започнаха големите мъки. Филипов постоянно ми обещаваше, че ще плати, но така и не го правеше. Впоследствие започна да се оправдава, че това зависи и от други хора. Само че аз с други хора не бях контактувал. Говорих си единствено с него, а единствените хора, които видях, бяха работниците, които разтоварваха сиренето в склада. Постоянно се обаждах на депутата, но чувах само лъжи. Така в един момент той просто спря да си вдига телефона", каза още Тодоров.
Покрай участието на Крисия в "Шоуто на Слави" той използвал всяко пътуване до София, за да посети офиса на Кънчо Филипов. При 3-4 опита така и не го намерил там.


"Този човек ме измами и не иска да ми даде пари, които ми се полагат, и вярвам, че не са му чак толкова непосилна сума. Опитах се чрез негови приятели да се свържа с него, но така и не успях. Всеки път имаше някакво оправдание, като последния път казал, че е във Франция и няма възможност да направи нищо за момента", добави разочарованият бизнесмен от Разград.


"Тези пари ми трябват за Крисия, защото постоянно имаме разходи около нея. Ето, сега например й правят календар в Плевен, за чиято изработка трябва да платим. Целта е да го пуснем в търговската мрежа и хем да рекламираме Крисия, хем да вземем някаква минимална печалба, която отново да инвестираме в нея. Не казвам, че сме в лошо финансово състояние, но в момента сме в труден период. Месецът е труден, защото имаме плащане и парите ни трябват. Този депутат се е покрил и не иска да си плати това, което ми дължи. Да не говорим, че Крисия ще снима скоро и клипове, за които вече трябват сериозни суми", обясни Тодоров.


Той призна, че няма да се откаже и ще търси до последно честно заработените си средства. Надеждата му е случаят да придобие обществена гласност, за да може някой да му обърне внимание, тъй като в момента няма много други ходове.


Кънчо Филипов влезе като народен представител в 43-ия български парламент като кандидат на "България без цензура" от Старозагорския изборен район. Впоследствие заедно със свои колеги създадоха парламентарната група "Български демократичен център", на която той е зам.-председател. Освен това той е член на комисиите по енергетика, отбрана и външна политика.


"България Днес" се опита да се свърже с Кънчо Филипов, за да коментира казуса, но той не вдигна мобилния си телефон при нито едно от позвъняванията.

Реклама
Реклама
Реклама