Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5031390 www.bgdnes.bg

Путин играе хокей на рождения си ден (обзор)

Руският президент Владимир Путин игра хокей в Сочи на рождения си ден, съобщиха руските медии. На 7 октомври стопанинът на Кремъл стана на 63 години.

Хокейният мач бе с известни хокеисти ветерани и с участници от Нощната лига, чийто сезон бе открит в сряда. Заедно с Путин на леда излязоха легендарните хокеисти Павел Буре, Вячеслав Фетисов и военният министър Сергей Шойгу. Срещу него играе губернаторът на Подмосковието Алексей Воробьов, както и санкционираните от ЕС бизнесмени Генадий Тимченко и Аркадий Ротенберг. Още в първото полувреме президентът вкара три шайби.

Реклама

В сряда звезди на чуждестранната естрада направиха оригинални подаръци на Путин. Италианските изпълнители Тото Кутуньо, Рикардо Фоли, Пупо и Ал Бано и групата “Рики е Повери” записаха видеопоздравления и ги пуснаха на страницата Vladimir Putin Italian Fan Club 2.0.

По повод рождения ден руските медии направиха обзор на най-интересните подаръци, които Путин е получавал. Сред тях има оръжия, икони и много животни, включително арабски жребци, пони и тигърче. Сред припомнените подаръци е и поднесената му през 2010 г. от Бойко Борисов каракачанска овчарка Бъфи.

Тази година е 17-ата, в която Путин посреща рожден ден на висш пост в Русия. Празникът съвпадна с разгара на операцията в Сирия, което според руски анализатори говорело за новата роля на Москва в международен план. Според някои дори изстрелването на крилати ракети от Каспийско море било в чест на рождения му ден.

Речта на Владимир Путин пред ООН пък се превърнала в гвоздея на политическия сезон, съобщи ТАСС. Социологическо изследване, публикувано в сряда, показва, че 80% от руснаците се доверяват на държавния си глава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама