Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5034169 www.bgdnes.bg

Миков във Велинград: Екипът на левицата показа, че може да намери най-добрите решения

Благодарение на кмета Лебанов Велинград запази общинската си болница

„Вече 8 години във Велинград се отстоява политиката в името на хората, за да бъде Велинград не само хубава дестинация за туристите, а и приветливо място за хората, които живеят тук и искат децата им да учат и да се развиват тук“. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков във Велинград, където подкрепи кандидатурата на Иван Лебанов за трети мандат кмет на града и кандидатите на левицата за кметове на населени места и общински съветници. Той бе гост на представянето на книгата на Михаил Алексиев „Иван Лебанов и Велинград“ в художествената галерия в курортния град. Миков заяви, че при управлението на Лебанов общината се е развила. „Предприеха се стъпки, направени от хора, които живеят със своите съграждани и са наясно с техните нужди и потребности“, заяви лидерът на БСП.

Михаил Миков подчерта, че екипът на левицата е показал, че може да намери добрите решения, да постигне мнозинство в Общинския съвет, да се разбира с представителите на другите партии в името на хората в града и околните населени места.

Реклама

„Ние от ръководството на БСП ще продължим да подкрепяме политиката в подкрепа на хората, която Лебанов и съветниците от БСП провеждат – социална, справедлива и в името на своите съграждани“, категоричен бе Миков. Той подчерта, че благодарение на Лебанов Велинград е успял да запази общинската си болница, която днес е единствената такава в област Пазарджик. „Убеден съм, че хората оценяват думите, но най-вече и делата. Не жалете сили, спечелете изборите на първи тур“, заръча Михаил Миков.

Иван Лебанов: Доверието на хората ми дава сили да продължа да работя за тях

„Заставам пред вас и търся вашето доверие, което сме чувствали 8 години и ни е давало силата да продължим да работим за хората“. Това заяви кандидатът на БСП за кмет на Велинград Иван Лебанов пред събралите се. „Ние работим честно и отговорно. През последните 8 години създадохме 8 социални дейности. Това е нашата сила. Нашата партия е това – социална и справедлива“, категоричен бе Лебанов. Той обясни, че заедно с общинските съветници от БСП са върнали емблемата на Велинград Клептуза, две от находищата на минерална вода, както и това всеки пенсионер да има право да ползва безплатно баните и много други инициативи в полза на хората.

Георги Янчев: На 25-ти трябва да гласуваме за своя живот, за своя град

„На 25-ти октомври нека дадем своя глас за себе си, за своя живот и това, което искаме да е нашият град“. Това заяви председателят на БСП-Велинград и водач на листата на левицата за общински съветници Георги Янчев. Бившият зам.-кмет на Велинград обясни, че управлението на една община обхваща всички сфери от нашия живот, затова в листата на БСП са събрани специалисти от много области – икономисти, инженери, юристи, педагози. „Това са млади и амбициозни хора, които имат опит и могат да продължат да помагат за развитието на града“, категоричен бе Янчев. По думите му листата на БСП е единствената, която е подредена от членовете на партията, а не спусната от партийна централа. „Нека на изборите гласуваме с № 4 за кмет на общината и с номер № 16 за кандидатите за общински съветници, за да продължи да се развива Велинград“, заключи Янчев.

Михаил Алексиев: За Лебанов Велинград е личен ангажимент

„За Лебанов Велинград е личен ангажимент“, заяви авторът на книгата „Иван Лебанов и Велинград“ Михаил Алексиев. Той обясни, че творбата е продължение на книгата „Скиорът на века“, в която се прибавят резултатите от дейността на Лебанов от неговия втори мандат и визията му за управлението на града. Алексиев обясни, че на 23 години Лебанов става почетен гражданин на Велинград и е първият почетен гражданин на града, който е станал негов кмет, както и първият кмет, управлявал 2 поредни мандата. „За своята дейност Лебанов получава много престижни награди от „Работодател на годината“, до „Най-зелен град“, получена миналата година от президента“, каза още авторът. Алексиев изброи част от постигнатото от кмета: Велингард печели титлата „Спа столица на Балканите“ и вече 6 години я носи, ремонт на пътя Велинград – Юндола, нова пешеходна улица, изграждането на водопоровод на улица „Юндола“, ремонт на пътища от второкласната пътна мрежа, преустройване на парковете в града, изграждане на център от семеен тип за деца с увреждания, модернизиране на социалната база в града– училища, детски градини, спортни съоръжения, ремонт на дома за възрастни хора в града, социален патронаж, изпълнение на много европейски проекти, създаване на устройствени планове на града.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама