Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5036442 www.bgdnes.bg

Световният шампион може да играе и бараж за Евро 2016 след троен възел

Cветовният шампион Германия се докара до ситуация, която може да го накара да играе бараж за европейското първенство във Франция през следващото лято. Сценарият наистина е малко вероятен, но на теория възможен.

След загубата с 0:1 в Дъблин бундестимът остана лидер в групата с една точка аванс пред Полша и Ирландия. Така при поражение вкъщи от Грузия на немска земя в неделя и равенство между другите два отбора Германия ще завърши на трето място в групата.

Реклама

Според показателите от директните двубои между 3-те отбора този на Йоахим Льов ще е последен.

“Имахме много шансове за гол но не се възползвахме. Направихме една грешка и Ирландия ни наказа. Това беше неочаквано и ненужно поражение. Предварително говорихме, че може да стане така, но една грешка реши всичко. Разбира се, че щеше да е по-добре, ако имахме време за още 2-3 тренировки преди мача, но не това е причината за загубата”, обяви селекционерът на световните първенци.

За Германия това бе първо поражение от Ирландия след пауза от 59 г.

В друг мач от групата Полша измъкна 2:2 като гост на Шотландия и така “гайдарите” останаха без шанс за тройката. 11-ото си попадение в европейските квалификации отбеляза Роберт Левандовски. Така той се разписа за 13-и път в 4 мача на “Байерн” и националния отбор поред.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама