Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5036486 www.bgdnes.bg

Изпратиха Момчил в бял ковчег

Роднините не вярват, че

студентът се е самоубил,

каквато е една от

версиите на разследващите

В затворен бял ковчег бяха положени тленните останки на 20-годишния Момчил Семерджиев. Близки, приятели и състуденти се простиха с него в петък в църквата на Драгановите гробища в Пловдив, преди да бъде кремиран. Дошлите за опелото прегръщаха родителите и брат му Явор и ридаеха заедно с тях.

“Няма по-голямо нещастие от това - да загубиш здраво и право дете. Семейството е убито от мъка. До последно се надяваха да се върне жив и здрав”, каза съседка на Семерджиеви. Роднините не вярват, че Момчил може да се е самоубил, каквато е една от версиите на разследващите. Отхвърлят и вероятността да е политнал от скалите, след като е употребил наркотици.

Реклама

“Беше лъчезарно момче, всички в махалата го обичаха”, плачеха съседите. Приятелите на Момчил са шокирани от трагичния му край. Те не могат да си обяснят как се е озовал посред нощ на Младежкия хълм. Подозират, че някой го е бутнал от скалата.

Студентът е имал гадже от друг пловдивски вуз. Заедно отишли на бригадата в САЩ и пътували в един и същ самолет на връщане. Във фаталната нощ на 18 срещу 19 септември момичето не е било с Момчил.

Досъдебното производство е образувано за смъртта на студента. Разследващите имат 2 месеца срок. Медицинската експертиза вече установи, че по трупа на младежа няма следи от насилие. Констатирани са само множество фрактури по долните крайници и шийните прешлени след падането му от 30-метрова скала. Очакват се резултатите от химическата експертиза за наличие на алкохол, дрога или упойващи медикаменти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама