Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5122702 www.bgdnes.bg

Слави е по-лош от Сидеров - изригна Ставри Калинов след като в шоуто му направиха двойник.

Художникът призова за унищожителна война с тв звездата

"Слави Трифонов е по-лош от Сидеров, той е вреден за България и трябва да бъде унищожен!"


Така избухна скулпторът и художник Ставри Калинов, който е бесен от използването на образа му в шоуто на Дългия.


Ексцентричният маестро в последните седмици е обект на открити подигравки и злобни коментари от страна на водещия Трифонов, които понякога преминават границата на добрия тон и шегата. В началото Калинов не обръщаше внимание на всичко това, но чашата на търпението му преля в началото на ноември. Тогава появата на предрешения като него Иво Сиромахов беше анонсирана от Дългия по следния начин.

Реклама


"Представям ви един български интелектуалец, който жъне успехи, а творбите му радват Путин и Ватикана. Той е истински великан, а ако работеше в киното, щеше да е награден в Кан. Той е бащата на яйцето, създател на играта ДСтаврополисУ, големия мислител и анализатор на думите", каза Трифонов, след което заедно със Сиромахов продължиха гаврата с твореца.


Художникът наруши мълчанието си няколко дни след излъчването на въпросния епизод.
"Слави, това беше простащина, умножена по 100 000", избухна Калинов, публикувайки снимки на Слави и Иво Сиромахов, които е дорисувал, представяйки ги като дяволи, обесени и т.н.


"България Днес" се свърза с Калинов, който наскоро отпразнува своя 71-ви рожден ден. Пред нашето издание той беше още по-краен.


"Слави е вреден и трябва да бъде унищожен като Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" е просто едно леке, което си говори по телевизия "Алфа", а този простак има трибуна в най-голямата телевизия. Докога ще го търпим?! Опростачи цялата нация. Сега щял да прави референдум. Кой, този завършен простак ли иска да ни управлява?", избухна художникът, който е лют на целия екип на "Шоуто на Слави" с изключение на Иван Кулеков, който изпълнява ролята на Волен.


"Всички останали са изключителни простаци и изроди. Само като ги видя как седят на столовете, си ми стават ясни", категоричен беше Калинов.
Той намира опора в борбата си със Слави в приятелите, които го окуражават да не се предава пред непрекъснатите колажи.


"Нямам обяснение защо станах обект на техния "хумор". Гостувал съм в предаването, канили са ме и друг път. Изроди!", добави художникът, който използва случая, за да посочи и най-голямата опасност пред човечеството - демокрацията.
"Това е най-голямото престъпление пред човечеството", каза художникът, явно намеквайки, че с демократични инструменти на власт понякога идват най-големите престъпници, като примери в историята има достатъчно.

Реклама


За финал Калинов даде определение за интелигентен човек. Това не е лице, което е начетено, защото за него начетен означава някой, който е бъркал в касата и не е отчетен. Интелигентният човек бил съчетен.


Битката със Слави той ще продължи докрай, но не смята да прибягва до съдебни спорове, а просто ще публикува колажи и ще разкрива истината за Трифонов.
Калинов има силен характер, който е кален от бедно и трудно детство в семейство със сурови родители и още две деца.


"Майка ми ме наричаше говедо, тя ме биеше, ругаеше. Един-единствен път ме нарече скъпо мое момче и това бяха последните й думи", спомня си скулпторът.
Въпреки обидите на художника скечовете, в които той е пародиран, се превръщат в хит в мрежата. Те са много смешни и за разлика от други не показват Калинов е циничен план.

Димитър Андреев

Реклама
Реклама
Реклама