Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5129708 www.bgdnes.bg

Габи в депресия след детската „Евровизия“. Слави бесен

Песента победител крадена, гаф изложи страната ни

Слави Трифонов е бесен след финала на детската „Евровизия“, който се проведе в събота вечерта в столичната „Арена Армеец“. Причината е, че деветото място на Габи и Иван според него е напълно незаслужено. Дългия е ядосан и заради някои организационни проблеми, които съпътстваха грандиозния финал у нас. Гаф във визитката на една от участничките пък изложи България, което още толкова вбеси екипа на шоумена.


Победата в 13-ото издание на надпреварата отиде при Дестини Чукуниере от Малта. Момичето си спечели симпатиите на зрители от всички страни, които гледаха на живо конкурса. Веднага след края на предаването обаче избухна скандал. Песента на победителката от Малта прилича изключително много на световния хит на изпълнителя Си Ло Грийн - Forget you. Хиляди коментари заваляха на официалната страница на предаването.

Реклама


„Голяма част от песента е крадена. Това се усеща веднага. Припевът е почти същият като парчето на Си Ло Грийн. Не е честно така“, пише разгневен зрител. Не само нашата публика забеляза приликата. Потребители от Сърбия, Украйна и други страни също коментират сходните мелодии.


„Тази песен е хубава, но просто не е оригинална. Пее прекрасно малтийчето, но това си е плагиатство. Не знам какво е това жури, което я е допуснало до конкурса“, разсъждава друг фен на шоуто. Българският екип, който подготвяше Иван и Габи, също е огорчен. Над песента им „Ку-ку бенд“ работи няколко месеца и всички бяха убедени, че нашите ще се подредят в Топ 5. Уви, това не се случи. Нашата Габи е депресирана, че не е успяла да завоюва успеха, който всички й предричаха. Евгени Димитров-Маестрото и музикалният й педагог Свилена Дечева са я успокоили след края, че тя се е представила блестящо. Самият Слави Трифонов не беше забелязан в „Арена Армеец“. През цялото време обаче той е следял изкъсо какво се случва в залата и извън нея. Заради свръхмерките за сигурност зрителите на финала чакаха дълго, докато се доберат до местата си
Както „България Днес“ писа, над 2000 полицаи, барети и служители от НСО следяха за сигурността на мероприятието. Всички, които гледаха на живо финала, бяха внимателно претърсвани. Проверките бяха сходни с тези на летищата и на някои зрители дори им се наложи да се събуват. Отделно всяка кола, която се приближаваше до мястото на събитието, бе спирана за пълна проверка. Шофьорите отваряха багажниците на автомобилите си, а полицаите проверяваха за бомби. Въпреки опашките конкурсът започна точно навреме.


За грандиозния финал са похарчени около 5 млн. лева. Въпреки огромните разходи организаторите са категорични, че това е огромна реклама за страната ни. За да популяризира забележителностите на родината ни, екипът на „Евровизия“ записа визитка на всеки участник в различно кътче на България. За фирма - реализатор на малките клипчета, е избрана компанията на Евтим Милошев и Любо Нейков „Дрийм тийм“. Слави Трифонов се е ядосал още щом разбрал избора на фирмата. Дългия е в ледени отношения с бившите си колеги Нейков и Милошев от години. Слави така и не им прости, че те се отделиха и създадоха собствена конкурентна на неговата продуцентска компания. Гневът на Трифонов е достигна своя връх в събота, в момента, в който се излъчиха визитките на децата участници, издават от екипа му. Тази на представителя на Албания е снимана в обсерваторията в Рожен при Смолян. Във видеото се разказва, че това е най-голямата астрономическа обсерватория в Югоизточна Европа и на Балканския полуостров. След като клипчето завърши, БНТ показа карта на България. Обсерваторията в Рожен бе изобразена, че се намира в село Рожен, при Роженския манастир, което няма нищо общо с истината. Селото се намира до Благоевград и е далеч от връх Рожен, където е обсерваторията.


Слави веднага се е разгневил на случилото и се заканил лично да търси сметка кой точно е виновен за гафа. Все пак екипът му е доволен от бляскавото шоу, което се проведе в „Арена Армеец“. Това е най-мащабната продукция, реализирана досега у нас. Сцената бе 700 кв., а стотици светлини я осветяваха безспирно в продължение на три часа. Близо 800 души постановъчен и технически екип от БНТ се включи в създаването на шоуто. България получи правото да бъде домакин, след като миналата година песента на Крисия, Хасан и Ибрахим „Детска планета“ спечели второ място на конкурса в Малта. Победител през 2014 г. стана Винченцо от Италия с песента „Твоята първа голяма любов“. Рим обаче се отказва от правото си да бъде домакин на следващото издание на конкурса и така БНТ пое домакинството. И тази година Крисия взриви залата и всички изпяха с нея песента й „Детска планета“ на финала.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама