Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5131792 www.bgdnes.bg

Вальо Топлото - от джакузито до затвора

Жените са слабото място на ексшефа на софийската „Топлофикация“

Красива, висока, синеока. През 2005 година бившата Мис България Елена Тихомирова се появява на ежегодния Виенски бал в София с непознат кавалер. Само някои присъстващи разпознават шефа на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров. До този момент за него не се знае почти нищо. Никой няма и представа, че той тихо, години наред е източвал общинското дружество, за да си осигури мечтания лукс. Димитров живее охолно, но далеч от камерите. Не се набива на очи, вози се в скъп "Лексус", а в кабинета му има джакузи, което са виждали само няколко човека.


Валентин Димитров обаче не устоява на изкушението за публичност и се разкрива. Влечението му към хубавите жени го издава само за една нощ. Той кани красивата Елена на престижния бал, без да очаква, че това ще промени живота му, и десет години по-късно ще си спомня за тази нощ в Софийския затвор, където вече е въдворен. Десетки фотографи го снимат с Тихомирова. В онази фатална нощ тя е звездата, а той е г-н никой, но съвсем скоро ще получи прякора си Вальо Топлото. След като снимките виждат бял свят, много хора започват да се чудят какво прави един общински служител с една от най-красивите жени у нас. И възелът бързо се разплита.

Реклама


Тайни сметки в австрийска банка, скъпи коли, имоти, джет, който се води на общинското дружество. Гуляи с френски сирена и скъпо шампанско. Това е само малка част от разточителството на Топлото. В качеството си на директор той често е наемал хубави момичета за купоните на столичната "Топлофикация". Най-доверените си служители възнаграждавал със скъпи пури. С държавни пари е плащал и поддръжката на скъпия автомобил, в който се вози. Колата пък се води на една от фирмите на покойния Емил Кюлев.
Подвизите му постепенно излизат наяве. Част от служителите на "Топлофикация" се престрашават да говорят. Така започва една от най-дългите съдебни саги у нас. Разследването срещу него започна през 2006 година, но едва от тази събота Валентин Димитров излежава тригодишната си присъда.


Разкошът в кабинета му е най-малкото, с което може да се похвали Топлото в миналото си. Наяве излизат сметки на майка му Цеца Димитрова в австрийска банка, където на нейно име се водят 2 млн. лева. Отделно в сейф са открити още 2,4 млн. лева. 81-годишната по това време жена фигурира и като съсобственик на фирма "Банско пропърти партнърс 2". Съдружници на майката на бившия шеф на столичната "Топлофикация" са две офшорни фирми, зад които стоят бизнесмени от бившата застрахователна компания "7М" и "Фронтиер" на Красимир Георгиев, Едуард Манукян и Георги Сотиров. Баба Цеца се превръща в най-известната пенсионерка. Тя става подсъдима заедно със сина си. През 2010 година няколко заседания от делата срещу Топлото и майка му са отложени, защото адвокатите представят документи, че Цеца Димитрова е със счупен крак. Няколко дни по-късно тя е снимана да отива спокойно на пазар. Докато се разплитат финансовите далавери на Димитров, се оказва, че той е доста потаен и в личния си живот. Докато медиите го свързват с Елена Тихомирова, става ясно, че Топлото чака дете от друга жена - приятелката си Станислава. От предишна връзка пък Димитров има син, който живее в Лондон. Вальо Топлото купува джет с държавни пари и обновява станция на "Топлофикация" в Приморско. Според служители той превръща базата в морския курорт в своя лятна резиденция, където пирува с различни жени. На бял свят излиза и негова снимка със сексапилна мацка по монокини, която той доволно прегръща на отделен само за него плаж. Топлото не казва и дума за жените, с които се е забавлявал. След като започва разследването срещу него, Димитров твърди, че е верен само на жена си Станислава, от която чака дете, и тя е съсипана от слуховете за любовните му авантюри. Ражда им се дъщеря Даяна, Топлото е признавал в интервюта, че без половинката си е изгубен.


"Ако не беше Станислава, не знам как щях да оцелея. Друга на нейно място щеше веднага да ме изостави, но не го направи", казва Топлото. Приятели на Топлото също се учудват на продължилата му през годините връзка. "Тя почти не видя охолство от него. Беше бременна, когато им запорираха сметките и парите свършиха. А всички други жени, които се къпеха в лукс, се отрекоха от Вальо и твърдят, че дори не го познават", твърдят близките на Димитров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама