Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5132680 www.bgdnes.bg

Боби реже Гриша Ганчев за среща

Благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев така и не може да се срещне с президента на БФС Борислав Михайлов. Бизнесменът вече няколко месеца търси контакт с шефа на футбола за да обсъдят ситуацията около "червения" клуб. Въпреки това Михайлов упорито избягва среща с Ганчев, който готви трансформация на "Литекс" в ЦСКА.
До момента в БФС не е пристигало нищо черно на бяло относно намеренията на бизнесмена от село Микре. В последните месеци отношенията между Ганчев и Борислав Михайлов далеч не са от най-добрите. Двамата от месеци не поддържат никакъв контакт, а срещите им се осъществяват единствено при редките събирания на Изпълкома на футболния съюз. Очаква се двамата отново да се засекат там следващия месец, когато Боби свиква комитета. В началото на октомври Ганчев призна, че Михайлов избягва да се вижда с него, като сега ситуацията не се е променила. "Не знам каква ще му е позицията, знам, че е много болен от два месеца, постоянно стомах го е болял човека - каза тогава с ирония Гришата. - Дано се е излекувал и да седнем да говорим като хората." В момента Михайлов си е в България и редовно ходи на работа във футболния съюз, но въпреки това не контактува с никого от ЦСКА. Освен с Гриша Ганчев, президентът на БФС е в обтегнати отношения и с другия силен човек на "Армията" Пламен Марков. Бившият селекционер на България се превърна в един от най-яростните критици на Михайлов, след като бе освободен от националния отбор. Така или иначе евентуална трансформация на "Литекс" в ЦСКА може да се случи чак през лятото, като дотогава Михайлов не смята за нужно да дискутира ситуацията с Гриша Ганчев.
Същевременно една от най-големите фракции в агитката на ЦСКА "Офанзива" потвърди позицията си, че няма да подкрепи евентуално обединение с "Литекс".
"Позицията на "Офанзива" остава категорична и непроменена - няма да подкрепяме друг клуб, преименуван на ЦСКА, независимо как се казва той и в коя група се състезава - казват феновете в официална декларация. - На срещата с Гриша Ганчев се обсъждаше какво ХИПОТЕТИЧНО би станало, ако нещо ЕВЕНТУАЛНО се случи. Няма как ХИПОТЕТИЧНИ и ЕВЕНТУАЛНИ сценарии, които според нас е много по-вероятно да не се случат, да развалят или променят отношенията ни с групите в Сектор "Г", които са заели друга позиция, относно тези хипотези! Освен това никъде г-н Ганчев не е обявил публично какво смята да предприеме. Всички писания в медиите се базират на изказвания и мнения на разни фейсбук ДекспертиФ. Тази година вече на два пъти имаме опит как "разрешени" и "одобрени" от БФС за други клубове схеми не бяха позволени за ЦСКА. Като в първия случай имаше и ДподкрепаФ от Днай-високо мястоФ в държавата. Защо не бяха позволени - отговорът го знае всеки в течение с политико-икономическата война и разчистване на сметки, които се случват в държавата от над една година. И в тази война за пореден път ЦСКА не е от страната на Дсилните на деняФ. Това е просто още един аргумент против случването на ХИПОТЕТИЧНИЯ и ЕВЕНТУАЛЕН сценарий. Ако все пак се случи - да им е "честит" клубът с тире в името и Ловеч в края на онези бедни души, които от лятото драпат със зъби и нокти това да стане. Спекулира се и за срещи на ДОфанзиваФ с Васил Божков, но истината е, че представители на нашата организация не са се срещали с него от края на юни. По този начин се търси интрига чрез използването на името на "Офанзива" и това на Васил Божков. Ако искат достоверна информация, медиите би следвало да се обърнат към представителите на бизнесмена и да питат дали той има интерес към ЦСКА в настоящия момент, а не да драскат свободни съчинения. Тиражират се и информации, че Дсамо ДОфанзива" и няколко малки групиФ са категорично против преименуване на друг клуб на ЦСКА. Това не отговаря на истината. Същата категорична позиция имат и други групи от ядрото на сектор "Г" - "Червен Младост", "УСФ", "Офис Бойс", "МС", "Югозападна Офанзива", момчетата от Сандански, Смолян и други организирани и самостоятелни фенове, които никак не са малко."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама