Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5135359 www.bgdnes.bg

Борисов се среща с българската общност в Китай

Днес всички делегации от формата 16+1 вече сме в Пекин. Тази вечер ще дам прием в Българското посолство и ще се срещна с българската общност в Китай. Това написа в профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"Министрите продължават със срещите си с едни от най-големите китайски фирми. Това е първото ми официално посещение в Китайската народна република, след като за съжаление на предишните покани бях възпрепятстван да се отзова.

Реклама

Затова в утрешния ден посещението ще излезе от формата 16+1. Тогава ми предстоят индивидуални срещи с премиера и президента, на които им благодаря за перфектната организация и гостоприемството, с което посрещат нашата делегация. Министрите ще се срещнат с ресорните си колеги", посочва премиерът.

"Считам, че с това си посещение затвърдихме активната политика между двете страни и съм убеден, че ще допринесем за задълбочаването на двустранните си взаимоотношения, чийто потенциал е огромен. По-рано днес след края на Четвъртата среща на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай всички участници се качихме на високоскоростния влак от Суджоу до Шанхай.

Влакът достига скорост от 300 км/ч, а по време на пътуването ни бе сервиран традиционен китайски чай. Именно инфраструктурата е една от възможностите за публично-частно партньорство, което вчера министрите представиха пред китайски инвеститори. Благодаря на всички мои колеги от правителството, които са изключително добре подготвени за срещите и представят потенциала на България и възможностите за инвестиции у нас", пише Борисов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама