Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5137433 www.bgdnes.bg

Маргина пак застрахова

Големия Маргин тихомълком се е завърнал в застраховането, показа проверка на "България Днес". Така за отрицателно време Красимир Маринов става вторият бос на СИК, който отново предлага полици срещу обещания за сигурност и закрила. Дебют в бизнеса цели 17 години след края на силовото застраховане направи колегата му Младен Михалев Маджо. Преди година някогашният подземен бос чрез подставени лица си регистрира застрахователната компания "Асет иншурънс".

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме в хартиеното издание на "България Днес"

Реклама

Подобно на Маджо и Големия Маргин е предпочел да остане в сянка. За да не създава излишни скандали, Маринов поставя начело на застрахователното дружество съпругата си, с която отдавна са разделени, но нямат развод. Това освен липсата на обичайните семейни скандали дава възможност на подземия бос да има доверено лице у нас.
Следвайки инструкциите на сикаджията, Мария моментално регистрира фирма "Бул Ауто Брокер". За седалище е избрана луксозната резиденция на Маргина в столичния квартал Бояна. Огромният палат от години е оставен за нейно ползване, докато Маргина си живее в слънчева Испания.


Мария Маринова има дългогодишен опит на подставено лице, припомнят хора от подземния свят. След разпада на групировката СИК тя и жената на малкия Маргин бяха избрани за лица на техния легален бизнес. За отрицателно време младите дами се оказват собственички на множество мощни фирми. На тяхно име бяха прехвърлени и голяма част от къщите и офисите, притежавани от мафиотите.
Малко след регистрацията на "Бул Ауто Брокер" дружеството се сдобива и с лиценз от Комисията за финансов надзор. Това му позволява напълно легално да продава като посредник застраховки от името на всички компании. Веднага след като лицензът е издаден, започва и трескава дейност. Компанията на Маргина набързо отваря офиси в цялата страна. Един от първите очаквано е в родния град на братята Смолян. Скоро след това "Бул Ауто Брокер" отваря и представителство в Русе. Откриването му е отбелязано с пищно тържество и освещаване от свещеник.
Още в началото фирмата на Маргина прави опит да избяга от мутренския имидж. Бригадите с яки момчета, които Маргина и до днес държи у нас, остават на втори план. Вместо тях набирането на клиенти става в интернет. Следвайки утвърдените традиции на бившата СИК, основният таргет са застраховките на коли. Освен обичайната „Гражданска отговорност“ изгодни оферти има и за „Автокаско“. Дори и без печално известните стикери на предното стъкло от компанията гарантират, че колите на клиентите им ще останат невредими. Всеки от офисите на застрахователния брокер си открива страници във Фейсбук. Освен новините за промоции жената на Големия Маргин редовно публикува в социалните мрежи и съобщения за предстоящи акции на МВР.
В стремежа да спечели доверието на клиентите фирмата на Маргина дори влиза в ролята на яростна опозиция на властта. В някои от публикациите си сериозно се критикува различни решения на правителството. Сред тях е увеличената такса рециклиране на стари автомобили. От гнева на Маргина си патят и депутатите. Повод за яростния пост във Фейсбук е приетият от Народното събрание Кодекс за застраховането заради отказа да се сключват застраховки онлайн.
"Лобизъм за милиони прозира в Кодекса за застраховането!!! В проекта се прокарват текстове, които обслужват лобистки интереси и са в ущърб и на потребителите", гневи се във Фейсбук жената на Маргина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама