Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5137453 www.bgdnes.bg

Проверяват две оръжия за убийството на наркобоса "Костов" в Поморие

Разследването е назначило експертизи на два пистолета, за да установи с абсолютна точност оръжието, с което е извършен публичният разстрел на 33-годишния Иван Попов по прякор Костов.

Осъденият като лидер на организирана престъпна група за наркоразпространение и наказателни акции бе убит на 15 ноември. Обвинен за престъплението е 34-годишния Димитър Георгиев Димитров.

Реклама

Както "24 часа", писа ден след разстрела бащата на Димитър доброволно е предал законно притежаван пистолет "Макаров". По първоначални данни с такъв вид оръжие е убит "Костов".

При разпита след привличането му като обвиняем Димитров е признал, че е  извършил убийството с друго оръжие.

Намерихме го в морето, на 2 м дълбочина, на мястото, което обвиняемият посочи, разкри днес шефът на Апелативна прокуратура - Бургас  Любомир Петров.

Той дори изрази изненада, че постолетът не е бил отнесен от теченията. Оръжието е било извадено от водата около седмица след разстрела.

Обвиняемият Димитър остава в ареста, очаква се в най-скоро време защитата му да поиска изменение на мярката "задържане под стража" като представи цялото медицинско досие на обвиняемия, който е само с 1 бъбрек, и то трансплантиран.

Реклама
Реклама
Реклама