Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5137860 www.bgdnes.bg

Майстор бори риби гиганти

Двойна слука споходи риболовец, който успя да пребори две гигантски риби на един излет. Щастливецът се казва Красимир Хамбарлийски. Той заметнал въдиците на язовир "Дрангово", община Брезово. Майсторът разкри единствено за читателите на "България Днес" своята рецепта за успеха.

"Отидохме с приятел главно за релакс и с надежда да уловим сом. Чухме, че хищниците са се раздвижили", започва Хамбарлийски. Той заложил на риболова на спининг и закачил любимия си воблер.

Реклама

"Още на третото хвърляне усетих типичен сомски удар. Воблерът падна във водата и рибата го взе веднага. След много дълга борба видях с учудване, че става въпрос за голям толстолоб. Нямах кантар да го претегля, но беше поне 15 килограма. Направих снимка, целунах го и го пуснах да си отплува по живо, по здраво. Не бих изтрепал такива трофеи. Нямаме ги много и заслужават да живеят", разказва за благородната си постъпка майсторът въдичар. Този трофей обаче не се оказва единственият за деня.

"След това закачих блесна клатушка, модел Jaxon ukla. Последва мощен удар и невероятна борба. Подобрих личния си рекорд за щука, след което внимателно я пуснах обратно във водата. Този водоем е прекрасен и държи страхотни екземпляри", разкрива Красимир. Той признава, че е най-запален по улова на шарани. Лови на домашно приготвени протеинови топчета, за които е изготвил специална рецепта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама