Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5137931 www.bgdnes.bg

Ченалова призна, че Янева й е казвала как да решава дела

Уволнената съдийка Румяна Ченалова призна, че бившият председател на СГС Владимира Янева ѝ е казвала как да се решават определени дела, съобщи Нова тв. Изявлението Ченалова направи преди да бъде изслушана от етичната комисия на ВСС заради записания разговор между двете бивши съдийки.

По думите на Ченалова главният прокурор Сотир Цацаров е давал инструкции на Янева по висящо дело, по което е имало намеса на посланик. Но не уточни за дипломата на коя държава става въпрос.

Реклама

Наскоро в интернет се появиха записи на разговори между Румяна Ченалова и Владимира Янева. Аферата замеси имената на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров в опити за чистка в съдебната система. На записите се чуват гласовете на две жени, като едната обяснява на другата, че „Бойко е казал на главния прокурор да я опраска”. Твърди се, че разговорът е между Румяна Ченалова и Владимира Янева. Твърди се и че „Бойко” е премиерът Борисов.

Янева към днешна дата е подсъдима по аферата "Червеи"за безконтролно разписване на специални разузнавателни средства. Записите на разговорите са правени ден преди отстраняването ѝ по същата разработка.

Ченалова пък се сдоби с обвинение по делото "Соло", защото пропуски в работата ѝ позволили убиецът от дискотека "Соло", осъден на доживотен затвор, да напусне страната и да избяга от правосъдието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама