Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5139311 www.bgdnes.bg

ГДБОП разби престъпна група за разпространение на наркотици във Враца

Заловиха престъпна група от 13 души, занимаваща се с разпространение на наркотици във Враца. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

С разрешения на специализирания наказателен съд са претърсени 11 адреса във Враца, където живеели 13 от участниците в престъпната схема. Намерени и иззети са различни по количество и вид наркотични вещества, компютри, мобилни телефони и документи. Членовете на групата са извършвали и други престъпления, става ясно от извършено разследване. Противозаконно лишаване от свобода, принуда, нанасяне на телесни повреди са част от нарушенията.

Реклама

В качеството си на обвиняеми са привлечени 12 жители на Враца на възраст от 18 до 27 години. На 6 от тях Специализираната прокуратура е постановила задържане в рамките до 72 часа, а на останалите е взета мярка за неотклонение парична гаранция.

Операцията по заловяване на престъпната група се е провела на 24 ноември на във Враца от сектор „Борба с организираната престъпност“ във Враца. Служители на ГДБОП и колегите им от Монтана също са били част от акцията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама