Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5139685 www.bgdnes.bg

$300 бона за Мъри

Ръководството на "Астана" награди богато треньора Станимир Стоилов за спечелената втора поредна титла на Казахстан. Мъри е получил премия от $300 000 след драматичния край на първенството, научи "България Днес".

Както е известно, отборът на българския специалист спечели шампионата след победен гол в самия край на последния си мач.

Реклама

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес"!

Освен Мъри шестцифрени бонуси са получили и двамата му помощници - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов. Все пак техните пари са далеч от тези, влезли в банковата сметка на Стоилов.

С крупната сума като премия шефовете на "Астана" се надяват да убедят треньора да поднови контракта си с клуба, който изтича в края на годината. Бонусът се равнява на три негови заплати по стария му контракт. В момента Мъри прибира по около $100 000 на месец. В новото предложение към него заплатата му е вдигната почти два пъти. Стоилов ще получи и допълнителни бонуси за всяка от точките, спечелени в Шампионската лига. В бъдещия му договор ще има и сериозен бонус, при положение че успее да вкара отново тима си в групите на най-комерсиалния футболен турнир и следващия сезон.

Президентът на "Астана" Саян Хамитжанов сериозно се е заел със задачата да задържи треньора и след Нова година. Той е готов на всичко, за да остане Мъри начело на отбора.

„Ще ви кажа така: Ние няма да го пуснем!“, категоричен беше Хамитжанов след равенството 2:2 с "Бенфика".

Самият Стоилов вече сподели, че е готов да остане в "Астана" въпреки интереса на китайски клуб към него. Българинът обяви, че парите не са най-важното нещо в преговорите с казахстанския клуб. Той ще държи да получи картбланш от шефовете да обнови тима преди следващата атака на Шампионската лига. Още повече че отборът му заработи около 15 млн. евро с участието си в надпреварата до този момент. "Астана" все още има шанс да се класира на трето място и да продължи участието си в евротурнирите и напролет. Класирането за Лига Европа минава през победа над "Галатасарай" в Турция в последната среща от груповата фаза.

Реклама

"Няма да е трудно да запазим основните играчи - сподели Стоилов. - Всеки иска да остане, за да играе в Шампионската лига. И аз искам да остана, за да подобря конкуренцията в състава. Отборът се нуждае от освежаване. Този въпрос ще го обсъдим с ръководството, но моето желание е тимът да се развива в посока нагоре. Когато си поел отбор, който не е вкарвал гол в евротурнирите и стигаш до точки в Шампионската лига, е нормално да искаш да продължиш. Искам да остана в "Астана". Парите не са всичко, а и мисля, че ръководителите няма да ме оставят недоволен."

Мъри получи похвали от словенския защитник на "Астана" Бранко Илич.

„Мога с увереност да заявя, че Стоилов доказа, че е супертреньор. Искам да похваля и другите специалисти в отбора", заяви Илич.

Реклама
Реклама
Реклама