Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5139762 www.bgdnes.bg

Помагачът на Канибала се крие в Атина

Свидетелят Назиф Ахмед, който разкри пред света как приятелят му Станислав Бакърджиев разфасова и свари собствената си дъщеричка, се крие под носа на ченгетата в Атина. Достоверни източници разкриха пред "България Днес", че седмица след като Назиф бе обявен за международно издирване, той забегнал за гръцката столица. Официално в момента Назиф все още се води безследно изчезнал.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целия текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".

Реклама

След като в продължение на две седмици българските криминалисти го издирваха под дърво и камък у нас, те узнали, че той е пресякъл границата с южната ни съседка. Разследващите предполагат, че Ахмед се укрива при майка си в Гърция, която от години работи там. От достоверни източници те научили, че свидетелят си търси реномиран атински адвокат, който да го представлява в потресаващия процес срещу Станислав Бакърджиев.
Той е обвинен в убийството на собствената си дъщеричка, както и за това, че е разфасовал тялото й и го е сварил. Властите в Гърция са уведомени, че най-вероятно издирваният в цяла Европа Назиф се намира на тяхна територия. Ахмед потъна вдън земя веднага след като срещу него бе издадена европейска заповед за арест. След продължило повече от 6 месеца разследване бяха събрани достатъчно доказателства, че той е бил в апартамента на Сава в деня на разчленяването на 3-годишната Ани и му е помагал.


Зловещата история, потресла Балканите, започна да се разплита и да върви към своя край. За това спомогнаха смразяващите кръвта разкрития, които преди дни направи самият Станислав. От изолирана килия в затвора в Корфу той разказал пред гръцка медия, че приятелят му Назиф-Ники го подучил да разчлени телцето на дъщеричката си и да го свари. От думите на изверга става ясно, че той открил детенцето си мъртво на леглото до него.
"Вечерта преди да се случи това, всичко беше добре. Детето си беше наред. Сложих го да спи и сутринта към 10 ч., когато се събудих, го намерих мъртво до мен", разказва той.
Българинът обяснява, че сложил Ани да спи към 23 часа, а той легнал към 01,30 ч., защото тогава се прибрал Назиф, който живеел при него. На сутринта той намерил вкочанясалото тяло на дъщеря си и заедно с Назиф разбрали, че момиченцето е мъртво. Станислав твърди, че смъртта на Ани е мистерия и той не знае от какво е починала тя. Сава споделя, че най-напред се е опитал да съживи Ани, разтърсил я и й направил и изкуствено дишане. После искал да се обади в полицията, но приятелят му го спрял с думите:
"Ти луд ли си, бе! Кой мислиш, че ще го отнесе?! Ти се друсаш с хероин и не помниш последните няколко дни". От известно време Сава друсал с по 5 грама. Толкова си инжектирал и във въпросния ден. Той моментално изпаднал в паника, но Назиф му казал как да се отърват от тялото. Станислав обяснява, че всичко направил сам, но приятелят му помогнал да изчистят къщата. Така попаднали и на откритите по-късно отпечатъци на Назиф по почистващите препарати.
"Каза ми "ще направиш това и това". Заради дрогата не разбирах какво всъщност върша", оправдава се бащата. Станислав повтаря непрекъснато, че е бил под влиянието на хероина, докато е разчленявал трупа.
"Приятелят ми знае всичко. Гледаше ме, но не ми помагаше. Когато жена ми се върна, той си тръгна. Преди това ме накара да й кажа, че детето изчезнало, докато съм бил в наркотичен сън, защото, ако съм й кажел истината, тя като майка щяла да ме убие. Така и направих, излъгах я", продължава с откровенията Канибала.
"Разбрах много късно какво съм сторил на дъщеря си, но тяло вече нямаше. Не знам какво да кажа. Сега се чувствам много зле. Но искам едно нещо да разберете - не съм убил детето си. Намерих го мъртво", заключва извергът.

 Лъжливите показания на Ахмед

"Сутринта на 9 април 2015 се събудих около 11:00. Пих кафе. Исках да вляза в стаята на Сава, за да ползвам неговия парфюм, но беше заключено. След това тръгнах на работа. Не съм виждал нито него, нито Ани.
Въпрос: Ходили ли сте в квартирата същия ден: "Отидох там към 22 часа, но Сава не ми позволи да вляза в апартамента. Каза ми, че майка му е там и не желае да ме види. Донесе сакото и багажа ми и ми ги подаде на стълбите отвън".
Объркване: "Сега си спомних, че в петък след полунощ отидох у тях. Бях жаден и влязох в кухнята. На електрическия котлон до мивката той вареше нещо странно в тенджера. Питах го къде е детето, а той ми отговори, че е при майка му.“

Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама