Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5139853 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Миньор" Петър Анестиев: Били сме ЦСКА, можем пак да ги бием

"Миньор" е побеждавал ЦСКА и като домакин, и като гост, вярвам, че моите момчета може пак да го направят."

Това казва треньорът на перничани Петър Анестиев дни преди двубоя срещу "червените" на "Стадиона на мира". Мачът е на 29 ноември от 12,15 ч. Градът вече живее с емоцията на предстоящия сблъсък и продажбата на билети върви отлично за мач от "В" група. Талоните са пуснати в мрежата на "Тикетпро" и струват по пет лева.

Реклама

"Очакваме на мача да има поне 3000 зрители, знаем, че ще има и агитка от София - каза Анестиев. - Имахме среща с феновете на "Миньор", надяваме се да не се стигне до сблъсъци с гостуващите привърженици. Полицията също работи по въпроса. Относно състава за предстоящия мач няма да крия, че проблемите са много. Имаме доста наказани и контузени футболисти. Със сигурност ще трябва да започна с един и или двама юноши в стартовия състав. За финансовата криза в клуба даже не ми се говори, защото положението е плачевно. Другата седмица имаме уговорена среща с новоизбрания кмет на общината Вяра Церовска. Надяваме се на разбиране. Трябва да бъде намерено трайно решение за бъдещето на клуба."

Като футболист на "Миньор" Анестиев има победа над ЦСКА с 2:0 в "А" група именно на "Стадиона на мира". Участва и в един паметен сблъсък за Купата на България, в който "чуковете" завършват двубоя с трима човека по-малко. Един от изгонените е именно Анестиев.

"Това беше единственият червен картон в моята кариера - казва бившият защитник. - Направих грубо нарушение срещу Румен Христов по крилото. Първият мач на "Армията" беше завършил с победа за ЦСКА с 2:1. За реванша бяхме амбицирани да ги отстраним. Но с толкова изгонени играчи нямаше как да стане. Тогава Димитър Бербатов правеше първите си крачки като футболист при "червените". Срещу "Левски" също имах незабравими моменти на терена. В Перник ги бихме с двама човека по-малко. А тогава в техния състав блестяха Георги Иванов-Гонзо, Станимир Стоилов... В тази игра всичко е възможно - това казвам сега на моите футболисти."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама